To je to što me zanima!

Arsene Wenger: Navijači su me povrijedili; novog šefa ne biram

Arsene Wenger u svom osvrtu na napuštanje klupe Arsenala nakon 22 godine ističe da vjeruje da ostavlja klub u dobrom stanju i da su ga navijači svojim ponašanjem jako povrijedili
Vidi originalni članak

Arsene Wenger (68) u petak je šokirao javnost svojom odlukom da napušta klupu Arsenala, na kojoj je proveo čak 22 godine. Nakon utakmice protiv West Ham Uniteda, koju je njegov klub sigurno dobio rezultatom 4-1, zahvaljujući golovima Monreala, Ramseya i Lacazettea, Francuz se osvrnuo na prošlotjedna događanja. 

Wenger je istaknuo da neće imati glas u odabiru svog nasljednika, piše Daily Mirror:

- Ne. Mislim da je najvažnija stvar u klubu da se svako drži svog posla. Moj posao je da brinem o rezultatu, financijama, transferima - i to i radim.

LEGENDA SE VRAĆA Nema iskustva? Pa što onda?! Henry želi zamijeniti Wengera

Osim što neće sudjelovati u odabiru novog trenera, odbio je i objasniti zašto je odlučio sada otići, jer ugovor mu traje još godinu dana:

- Odlučio sam. Nije vrijeme da pričam o razlozima. O tome ću nekad kasnije.

S obzirom da se nitko nije izjasnio u vezi detalja, nastavljaju se nagađanja o tome je li riječ o Wengerovoj odluci ili ga je netko drugi 'potjerao'. Ipak, uskoro bivši šef 'Topnika' otkrio je kako je uspijevao u zadnje vrijeme ostati miran unatoč kritikama navijača na njegov račun:

- Ja sam sretan kad su navijači sretni. Spreman sam pretrpjeti kako bi oni bili sretni. Svaka odluka koju sam donio u ovih 22 godine bila je za dobrobit Arsenala. Vjerujem da ću klub ostaviti u veoma snažnoj poziciji.

TRENINZI KAO SPEKTAKL Wenger je na trening dolazio biciklom, propustio je Modrića

Ipak, Wenger se nije suzdržao od komentiranja nesloge i ljutnje među navijačima proteklih godina: 

- Naši navijači svojim ponašanjem nisu doprinijeli jedinstvu u klubu, kakvo ja želim, i to me povrijedilo. Slika kluba kakva je prezentirana, nije onakva kakvu ja želim.

Od Wengerove odluke, koju je razglasio u petak, očekivalo se da će vratiti navijače na tribine, nakon nekoliko tjedana apatije i praznih sjedala na domaćim utakmicama. Umjesto punog stadiona, na utakmici protiv West Hama, predzadnjoj domaćoj u prvenstvu, opet su se mogla vidjeti prazna mjesta

Kada su ga pitali o njegovom lošem odnosu s navijačima Arsenala proteklih godina, Wenger je izjavio da te kritike nije uzimao osobno, ali osvrnuo se na neravnotežu u tome kako su se prema njemu odnosili:

- Više ne moram umrijeti... osim malo humora, htio bih zahvaliti svima koji su bili imalo ljubazni prema meni. Definitivno sam dobio više pohvala nego što sam zaslužio. A možda i previše kriticizma.

VIDEO: NAKON 22 GODINE Merci, Arsene! Wenger objavio: Odlazim na kraju ove sezone!

Wenger će vrlo vjerojatno ostati 'polarizirajuća figura' mnogih koji su povezani s Arsenalom. Neki će ga pamtiti kao pionira koji se čvrsto predao atraktivnom nogometu i tako transformirao klub te po njegovom zlatnom periodu od 1998. do 2006.

Za mnoge druge, 68-godišnjak će ostati trener koji je izgubio svoj put i neuspješno napredovao s vremenom. Taj neuspjeh doveo je do oskudnog perioda od 2005. godine te čak niti tri osvojena FA kupa u zadnje četiri godine nisu bili dovoljni za iskupljenje u očima mnogih.

Sve u svemu, poštovanje bi trebala biti prevladavajuća tema s obje strane ove rasprave, s obzirom da se povlači najveća ikona u povijesti ovog kluba.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • zekica 24.04.2018.

    Mislim da je Arsenal kroz ove 22 godine mogao osvojiti puno više. Samo ponekad je potrebno i potrošiti novaca na kupovinu igrača koje trebaš da možeš parirati ostalima. A pogotovo kad vidiš da ti se konkurencija pumpa bez srama. A bilo je i trenerskih pogrešaka puno previše da se sve to na kraju sezone ne bi osjetilo kad je berba trofeja.

  • 24.04.2018.

    Wengeru sampion si po svim uvredama koje si gospodski ignorisao i istrpio svih ovih godina ....suma sumarum..trebao si i morao si ranije napustiti Arsenal..

  • Tomi10 23.04.2018.

    Ocito niste gledali utakmicu, nije bilo ni jednog praznog mjesta sto je i na kraju potvrdeno kada su prikazali broj navijaca...

Komentiraj...
Vidi sve komentare