To je to što me zanima!

Arsenal potopio Chelsea! Xhaka i Saka zabijali su strašne golove

U prvom poluvremenu Arsenal je već u 30. sekundi utakmice imao priliku, a onda je na neko vrijeme Chelsea preuzeo inicijativu. Ipak, sredinom poluvremena Smith-Rowe imao je čisti zicer za Arsenal
Vidi originalni članak

U 15. kolu engleskog prvenstva Arsenal je svladao Chelsea 3-1.

Bolje su 'topnici' ušli u utakmicu i već u 30. sekundi utakmice imali dobru priliku, a onda su ubrzo njihovi gradski rivali preuzeli inicijativu. Ipak, nije to predugo trajalo pa je Arsenal u 34. minuti iz penala poveo 1-0. Zabio je Lacazette.

POGLEDAJTE VIDEO: Kovačićev prijatelj velečasni

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Deset minuta kasnije Granit Xhaka imao je slobodnjak s 25 metara i zabio ga je u same rašlje. Protivnički golman bio je nemoćan, a Arsenal se tad odlijepio na nemalih 2-0.

Na poluvremenu Frank Lampard odlučuje zamijeniti Matea Kovačića i Timu Wernera koji su utakmicu počeli u prvih 11, a u 56. minuti mladi Bukayo Saka zabija nestvaran gol za Arsenal. Felšao je loptu slabijom nogom i iz nezgodnog kuta briljantno lobao golmana. Pitanje je samo - je li se radilo o lošem ubačaju koji je slučajno završio u golu, ili pak fantastičnom udarcu talentiranog Sake? 

Chelsea je pokušavao stići tri gola zaostatka, no tada su u dva navrata zamalo primili nove golove. Mendy je očajno poslao loptu svom braniču, Lacazette je to presjekao, no nije zabio iz 1 na 1 šanse, a odmah poslije toga Elneny je pogodio gredu. 

Ubrzo je Chelsea došao do gola. Abraham je u 85. minuti zabio, a iako je sudac prvotno dosudio zaleđe, VAR je to opovrgnuo i pokazao kako je gol regularan. 

Chelsea je u sudačkoj nadoknadi imao i penal. 'Plavci' su tad bili u naletu, izgledalo je kako bi s penalom mogli i do izjednačenja, no golman Arsenala Bernd Leno pročitao je Jorginha, a rezultat je ostao 3-1.

Chelsea je sad šesti, a Arsenal 14. na tablici.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • biturbo 26.12.2020.

    Odlicno!

  • Drmex 26.12.2020.

    Svaka cast Arsenalu

  • Pierinho98 26.12.2020.

    Mislio sam da je arsenal jadan ali kakav je tek chelsea kad u sat vremena protiv arsenala nema udarca u okvir

Komentiraj...
Vidi sve komentare