Obavijesti

Sport

Komentari 31

Arsenal potopio Chelsea! Xhaka i Saka zabijali su strašne golove

Arsenal potopio Chelsea! Xhaka i Saka zabijali su strašne golove

U prvom poluvremenu Arsenal je već u 30. sekundi utakmice imao priliku, a onda je na neko vrijeme Chelsea preuzeo inicijativu. Ipak, sredinom poluvremena Smith-Rowe imao je čisti zicer za Arsenal

U 15. kolu engleskog prvenstva Arsenal je svladao Chelsea 3-1.

Bolje su 'topnici' ušli u utakmicu i već u 30. sekundi utakmice imali dobru priliku, a onda su ubrzo njihovi gradski rivali preuzeli inicijativu. Ipak, nije to predugo trajalo pa je Arsenal u 34. minuti iz penala poveo 1-0. Zabio je Lacazette.

POGLEDAJTE VIDEO: Kovačićev prijatelj velečasni

Pokretanje videa...

Kovačićev prijatelj velečasni 02:32

Deset minuta kasnije Granit Xhaka imao je slobodnjak s 25 metara i zabio ga je u same rašlje. Protivnički golman bio je nemoćan, a Arsenal se tad odlijepio na nemalih 2-0.

Na poluvremenu Frank Lampard odlučuje zamijeniti Matea Kovačića i Timu Wernera koji su utakmicu počeli u prvih 11, a u 56. minuti mladi Bukayo Saka zabija nestvaran gol za Arsenal. Felšao je loptu slabijom nogom i iz nezgodnog kuta briljantno lobao golmana. Pitanje je samo - je li se radilo o lošem ubačaju koji je slučajno završio u golu, ili pak fantastičnom udarcu talentiranog Sake? 

Chelsea je pokušavao stići tri gola zaostatka, no tada su u dva navrata zamalo primili nove golove. Mendy je očajno poslao loptu svom braniču, Lacazette je to presjekao, no nije zabio iz 1 na 1 šanse, a odmah poslije toga Elneny je pogodio gredu. 

Ubrzo je Chelsea došao do gola. Abraham je u 85. minuti zabio, a iako je sudac prvotno dosudio zaleđe, VAR je to opovrgnuo i pokazao kako je gol regularan. 

Chelsea je u sudačkoj nadoknadi imao i penal. 'Plavci' su tad bili u naletu, izgledalo je kako bi s penalom mogli i do izjednačenja, no golman Arsenala Bernd Leno pročitao je Jorginha, a rezultat je ostao 3-1.

Chelsea je sad šesti, a Arsenal 14. na tablici.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Premiership 18:30 , Emirates, London
Arsenal
Lacazette 35' Xhaka 44' Saka 56'
3 : 1
Chelsea
Abraham 85'
Sortiranje događaja
90+6'

Kraj! Arsenal osvaja sva tri boda!

90+1'

Kakav tragičar! Chelsea je bio u naletu, a onda im je sudac dosudio i penal! Mari je smotano skršio Mounta u šesnaestercu... Penal je pucao Jorginho - i nije uspio zabiti! Leno ga je pročitao i obranio ga!

85'

Abraham! Zabio je gol, ali sudac je podigao zastavicu! Ipak, VAR snimka pokazala je kako se radilo o milimetrima, ali Bellerinovo stopalo bilo je iza Abrahama pa je gol - potvrđen!

84'

Zamalo i 4-0! I to dvaput! Prvo je Lacazette iskoristio očajan kiks Mendyja i pucao iz 1 na 1 situacije, no ovaj mu je obranio, a potom je Elneny pokupio odbijanac i pogodio gredu! 'Plavci' su na konopcima!

78'

Aktivirao se malo Chelsea, 'plavci' su imali par izvrsnih prilika, no ipak nisu uspjeli zabiti, a sad je ipak već izgledno kako će Arsenal zadržati sva tri boda.

Komentari 31