To je to što me zanima!

Atiemwen: Ovo mi je najvažniji gol, ozljede su bile krive za sve

Želim svima pokazati i dokazati koliko vrijedim, rekao nam je napadač iz Nigerije, koji je Dinamu donio pobjedu protiv Wolfsbergera. Do utakmice u četvrtak, odigrao je samo par minuta protiv Lokomotive ove sezone
Vidi originalni članak

Beli, ‘spasitelju’. Baš su to mogli uzviknuti dinamovci nakon što je 24-godišnji Nigerijac zabio za pobjedu protiv Wolfsbergera. Zabio je majstorski, nema što, tko bi prije nekoliko tjedana rekao da će on biti junak Maksimira?!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iyayi Atiemwen u igru je ušao u 74. minuti, a ni dvije minute kasnije zabio je za trijumf koji je “modre” doveo do vrha ljestvice skupine K, do pet bodova i sjajne situacije nakon tri odigrana kola. Prošle je sezone Beli bio na posudbi u Lokomotivi, vratio se u Maksimir. Trebao je opet negdje na posudbu, s Dinamom ima ugovor do siječnja 2024. godine. Na kraju je ostao, završio na popisu igrača za Europsku ligu

I ispao slučajni heroj, a bio je otpisan.

Ove je sezone do utakmice s Austrijancima odigrao samo nekoliko minuta, ušao je u remiju protiv Lokomotive u 90. minuti. Da nije bilo situacije s koronom, mnogo zaraženih igrača u Maksimiru, Nigerijac gotovo sigurno ne bi završio u igri protiv Wolfsbergera, vjerojatno bi bio na klupi, ali teško da bi dobio priliku.

- Dragi su mi neki golovi za Goricu, zabijao sam i za Dinamo, neki su bili pobjedonosni, ali ovaj je ipak najvažniji, a samim time i najdraži. Sjećam se reakcija suigrača, sve one euforije nakon tog gola... Pa pogledajte fotografije slavlja i njihove izraze lica, onoliku sreću. To mi puno znači. Lovro Majer mi je sjajno ubacio - rekao nam je Dinamov Nigerijac, koji je ispao junak, a bio je blizu odlaska iz Maksimira.

- Uvijek sam vjerovao u sebe i niti jednoga trenutka nisam sumnjao u ono što znam i što mogu. Meni taj gol nije toliko iznenađenje jer, kažem, vjerujem u svoje kvalitete. Znam da je cijeli splet okolnosti bio takav da su se sad mnogi iznenadili. Ali osnovni je problem bio u ozljedama koje su me dugo izbacivale iz ritma i nisam mogao uhvatiti kontinuitet - kaže strijelac pobjedničkoga gola u četvrtak i dodaje:

- Jedino čemu sam se nadao je da budem zdrav i da se napornim radom nametnem treneru i suigračima. Samo sam htio dočekati svoju priliku. Nasreću, napokon se sve poklopilo.

Je li ga nakon utakmice nazvao trener Zoran Mamić?

- Trener je čestitao svima, kao što su to učinili svi igrači koji u četvrtak nisu bili s nama na stadionu. U svlačionici je sjajna atmosfera jer su i rezultati takvi - poručuje Atiemwen, koji se nada puno većoj minutaži nakon gola.

- Velika želja mi je igrati u svakoj utakmici, igrati što više, ali tako razmišlja svaki igrač. Ne znam postoji li sportaš koji razmišlja drukčije. Iznimno poštujem konkurenciju u momčadi, sve suigrače, a svatko od nas mora se nametnuti na treninzima. Isto vrijedi i za mene, dakle kao i za svakoga drugog. Sad kad su ozljede iza mene, silno želim pokazati koliko vrijedim, pun sam elana i želje, na treninzima idem do kraja. Želim kvalitetom uvjeriti trenera da zaslužujem igrati što više.

Ugovor s Dinamom ima na još više od tri godine.

- Došao sam u Dinamo početkom 2019. godine, uoči proljetne polusezone, i doista nisam imao sreće jer sam se vrlo brzo ozlijedio, na utakmici protiv Gorice. Ozljede su me i kasnije pratile, nisam uspio uhvatiti pravi ritam. To je veliki problem za svakog sportaša. I baš zbog svega toga imam silan motiv dokazati se i treneru i suigračima, pokazati koliko vrijedim i što mogu. I to silno želim učiniti baš u Dinamu - kaže Beli, koji financijski pomaže svoju obitelj u Nigeriji.

- To je moja privatna stvar, ali naravno da im pomažem - kaže kratko.

Na Instagramu je jednom prilikom dijelio tenisice, suigrači kažu da je jako zabavan i izvan travnjaka. U četvrtak je imao potez karijere.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • MarkoGuzzi 07.11.2020.

    Nije za dinamo  malo mu se posrećilo, pa tako i dinamu  ali je velika nada samo na papiru, prodati što prije

  • 07.11.2020.

    Nema ga nigdje, lik bio otpisan, sad ga ovaj ubaci u igru jer nije imao više koga, lik dao gol nakon 100 godina. Cjelokupno trolovsko pučanstvo svršava po komentarima ima 2 dana, uzdižu klub u nebesa, priča se o prolasku skupine, proljeću, najmanje četvrtfinalu. Beli kralj, Beli ovo, Beli ono. Petkovića se više ne sjećaju ni vlastiti roditelji 🤣 A ovi igraju nikad gore, provlače se, još i donekle imaju sreće. Mitomani od internet-navijača. Što reći o navijačima kluba koji se prodaju za jednu pivsku kobasicu, čašu bljuzgavog piva i šaku kokica?

  • kaj te briga 07.11.2020.

    slucajac

Komentiraj...
Vidi sve komentare