To je to što me zanima!

Kakva majstorija Girouda: Škaricama je srušio Atletico!

Chelsea je spektakularnim golom pobijedio Atletico u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u Bukureštu. Kovačić je dirigirao loptom Engleza, Grbić bio na klupi Španjolaca, a Vrsaljko je ozlijeđen
Vidi originalni članak

Utakmica se zbog ograničenja u vezi pandemije koronavirusa igrala u Bukureštu jer Španjolci Englezima nisu dopustili ulazak u zemlju. Lider Primere se 3000 kilometara udaljen od Madrida jako loše snašao u toj prvoj, formalno domaćinskoj utakmici, pa je londonska momčad zasluženo pobijedila.

Pogodak odluke postigao je Olivier Giroud u 68. minuti. 

U prvom dijelu Chelsea je dominirao, ali prvu veliku šansu propustio je Werner u 38. minuti, čiji je udarac iskosa u same rašlje obranio Oblak. 

U drugom dijelu ista priča. Chelsea je imao kontrolu nad igrom i posjedom, no bilo je teško probiti Atleticov obrambeni blok. Španjolci su se u potpunosti koncentrirali na obranu i u drugom poluvremenu nisu imali nijednu šansu. Takav stil igre koštao ih je u 69. minuti. 

U utakmici s malo prilika, u 69. minuti Giroud je fenomenalnim škaricama pogodio mrežu nakon što mu se lopta sretno odbila u kaznenom prostoru Atletica. Gol je prvo poništen zbog zaleđa, ali je dodatna provjera VAR-om utvrdila da loptu dirao branič Atletica Hermoso i gol Chelseaja je potvrđen. Lopta je pogodila Oblakov donji desni kut, a slovenski golman je bio nemoćan.

Francuskog napadača su godinama podcjenjivali i omalovažavali, ali kada god treba spašavati svoju momčad, on je tu. Ovo mu je deseti gol u svim natjecanjima ove sezone, a uz to čak šesti u Ligi prvaka. U posljednjem kolu grupne faze utrpao je četiri gola Sevilli. 

Vidjevši da njegovoj momčadi prijeti poraz, Simeone je u posljednjih desetak minuta bacio sve karte u napad, ali kasno se sjetio. Na silu su pokušavali njegovi već izmoreni igrači nešto napraviti, no Chelsea se povukao i zadržao minimalnu prednost uoči uzvrata na Stamford Bridgeu. 

Mateo Kovačić dirigirao je igrom Chelseaja do 74. minute, kada ga je zamijenio Ziyech. Nismo ga praktički vidjeli prema naprijed, ali i ovaj put se igra engleske momčadi vrtjela oko njega. Bio je dosta aktivan s loptom, no ipak u ovom susretu bezopasan za protivnički gol. Ivo Grbić je susret odgledao s klupe Atletica, a Šime Vrsaljko je propustio utakmicu zbog ozljede.  

Idi na 24sata

Komentari 33

  • YuriBoyka. 24.02.2021.

    Ovakve škarice se viđaju bar dva puta po utakmici u drugoj županijskoj. Ne nužno ispred protivničkog gola.

  • 24.02.2021.

    Da nema VAR-a ovakav gol bi bio poništen. VAR je prednost samo ga treba pravilno koristit. Ubrzat će se njegova upotreba s vremenom.

  • ante018 24.02.2021.

    Ajmo Atletico,u drugoj tekmi pokazat ko je bolji

Komentiraj...
Vidi sve komentare