Obavijesti

Sport

Komentari 33

Kakva majstorija Girouda: Škaricama je srušio Atletico!

Kakva majstorija Girouda: Škaricama je srušio Atletico!

Chelsea je spektakularnim golom pobijedio Atletico u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u Bukureštu. Kovačić je dirigirao loptom Engleza, Grbić bio na klupi Španjolaca, a Vrsaljko je ozlijeđen

Utakmica se zbog ograničenja u vezi pandemije koronavirusa igrala u Bukureštu jer Španjolci Englezima nisu dopustili ulazak u zemlju. Lider Primere se 3000 kilometara udaljen od Madrida jako loše snašao u toj prvoj, formalno domaćinskoj utakmici, pa je londonska momčad zasluženo pobijedila.

Pogodak odluke postigao je Olivier Giroud u 68. minuti. 

U prvom dijelu Chelsea je dominirao, ali prvu veliku šansu propustio je Werner u 38. minuti, čiji je udarac iskosa u same rašlje obranio Oblak. 

Champions League - Round of 16 First Leg - Atletico Madrid v Chelsea

U drugom dijelu ista priča. Chelsea je imao kontrolu nad igrom i posjedom, no bilo je teško probiti Atleticov obrambeni blok. Španjolci su se u potpunosti koncentrirali na obranu i u drugom poluvremenu nisu imali nijednu šansu. Takav stil igre koštao ih je u 69. minuti. 

U utakmici s malo prilika, u 69. minuti Giroud je fenomenalnim škaricama pogodio mrežu nakon što mu se lopta sretno odbila u kaznenom prostoru Atletica. Gol je prvo poništen zbog zaleđa, ali je dodatna provjera VAR-om utvrdila da loptu dirao branič Atletica Hermoso i gol Chelseaja je potvrđen. Lopta je pogodila Oblakov donji desni kut, a slovenski golman je bio nemoćan.

Champions League - Round of 16 First Leg - Atletico Madrid v Chelsea

Francuskog napadača su godinama podcjenjivali i omalovažavali, ali kada god treba spašavati svoju momčad, on je tu. Ovo mu je deseti gol u svim natjecanjima ove sezone, a uz to čak šesti u Ligi prvaka. U posljednjem kolu grupne faze utrpao je četiri gola Sevilli. 

Champions League - Round of 16 First Leg - Atletico Madrid v Chelsea

Vidjevši da njegovoj momčadi prijeti poraz, Simeone je u posljednjih desetak minuta bacio sve karte u napad, ali kasno se sjetio. Na silu su pokušavali njegovi već izmoreni igrači nešto napraviti, no Chelsea se povukao i zadržao minimalnu prednost uoči uzvrata na Stamford Bridgeu. 

Mateo Kovačić dirigirao je igrom Chelseaja do 74. minute, kada ga je zamijenio Ziyech. Nismo ga praktički vidjeli prema naprijed, ali i ovaj put se igra engleske momčadi vrtjela oko njega. Bio je dosta aktivan s loptom, no ipak u ovom susretu bezopasan za protivnički gol. Ivo Grbić je susret odgledao s klupe Atletica, a Šime Vrsaljko je propustio utakmicu zbog ozljede.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga prvaka, osmina finala 21:00 , Bukurešt
Atletico
0 : 1
Chelsea
Giroud 69'
Sortiranje događaja
90+6'

Kraj utakmice u Bukureštu! Atletico nije baš ništa pokazao, a Chelsea je došao do zaslužene pobjede.

Iako nismo vidjeli puno prilika, engleska momčad je dominirala i imala kontrolu nad loptom, dok se Atletico većinom branio i praktički nije ništa napravio prema naprijed.

Jedinu priliku imali su Španjolci početkom utakmice kada je Lemara promašio odličnu šansu.

Jedini strijelac bio je Giroud koji je škaricama fenomenalno zabio u 69. minuti za pobjedu svoje momčadi. 

Uzvrat je na Stamford Bridgeu za dva tjedna...

90+2'

Bacio je Simeone sve karte u napad, ali sada se Chelsea skroz povukao i beizdejni Madrđani zasad ne mogu ništa.

84'

Od Atletica nismo vidjeli baš ništa, a očajni Simeone pokušava trgnuti svoju momčad uoči posljednjih deset minuta. 

Ušao je Dembele umjesto Corree, Lodi umjesto Felixa, Torreira je zamijenio Saula, a Vitolo Hermosu.

78'

Kroz cijelu svoju karijeru je osporavan i omalovažavan, ali Olivier Giroud i u 36. godini zabija fantazije od golova. 

Ove sezone je nakon dolaska Tima Wernera više bio na klupi nego što je igrao. Lampard ga nije puno koristio, ali kada god bi ušao, sjajni Francuz bi svoj posao obavio. Ovo mu je deseti gol u svim natjecanjima, a u Ligi prvaka je Sevilli utrpao četiri gola na jednoj utakmici!

Sjećamo ga se svi i po onom spektakularnom 'scorpion kicku'!

73'

Izašao je iz igre večeras jako aktivni i solidni Mateo Kovačić. Zamijenio ga je Ziyech, a Mounta Kante...

Komentari 33