To je to što me zanima!

Atletski trener JAR-a dao je ostavku zbog Semenye

Wilfred Daniels podnio je ostavku zbog užasnog odnosa Južnoafričkog atletskog saveza prema svjetskoj prvakinji na 800 m Caster Semenyi
Vidi originalni članak

Trener južnoafričke atletske reprezentacije Wilfred Daniels podnio je ostavku zbog užasnog odnosa Južnoafričkog atletskog saveza (ASA) prema svjetskoj prvakinji na 800 m Caster Semenyi. Daniels je izjavio da je 18-godišnja atletičarka, za koju se sumnja da je hermafrodit, bila podvrgnuta testu na spol u Južnoafričkoj Republici prije početka svjetskog prvenstva, a da joj se nije reklo zašto je testirana.
- Nismo djelovali kako treba prema Caster. Rješavanje tog slučaja izveli su na užasan način - kazao je Daniels.
Ocijenio je da su ASA i Međunarodna atletska federacija (IAAF) krivi za "nered" oko tog slučaja.
- Caster su stavili u položaj na kojem joj nitko ne zavidi i u kojem je morala pretrpjeti ono što je pretrpjela jer je nismo dovoljno informirali, nismo joj objasnili što joj se može dogoditi u Berlinu - dodao je.
- Prije odlaska u Berlin Caster je pozvana u jednu kliniku u Pretoriji radi testova, ali joj nisu objasnili točno o čemu se radi - kazao je južnoafrički trener.
- Rekli su joj da je to test urina i krvi. Prema jednom izvoru s kojim sam ja razgovarao to je neka vrsta provjere njenog seksualnog identiteta - dodao je.
U kolovozu je ASA objavio da Caster nije nikada podvrgnuta testu na spol. Izložena polemikama o njenom spolu Caster Semenya gotovo nije otišla primiti zlatnu medalju koju je osvojila u finalu na 800 m pretrčavši tu disciplinu za 1:55.45, s više od dvije sekunde prednosti ispred Kenijke Janeth Jepkosgei i Britanke Jennifer Meadows.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • user_18412 07.09.2009.

    treba je frajer

  • aletheia 07.09.2009.

    a sta sad, nista diskriminacija mova mota, sta ako se utvrdi da je zensko pa ja bi ih sve tuzio za milijardu dolara zbog dusevnih boli i sl, pustite curu/decka na miru

  • user_39199 07.09.2009.

    Samo po slici se vidi da je musko, a da ne govorim muski glas, ravna ko daska itd........al su brzi doktori i njihove pretrage....

Komentiraj...
Vidi sve komentare