Obavijesti

Sport

Komentari 5

Atletski trener JAR-a dao je ostavku zbog Semenye

Atletski trener JAR-a dao je ostavku zbog Semenye
1

Wilfred Daniels podnio je ostavku zbog užasnog odnosa Južnoafričkog atletskog saveza prema svjetskoj prvakinji na 800 m Caster Semenyi

VIDEO

Trener južnoafričke atletske reprezentacije Wilfred Daniels podnio je ostavku zbog užasnog odnosa Južnoafričkog atletskog saveza (ASA) prema svjetskoj prvakinji na 800 m Caster Semenyi. Daniels je izjavio da je 18-godišnja atletičarka, za koju se sumnja da je hermafrodit, bila podvrgnuta testu na spol u Južnoafričkoj Republici prije početka svjetskog prvenstva, a da joj se nije reklo zašto je testirana.
- Nismo djelovali kako treba prema Caster. Rješavanje tog slučaja izveli su na užasan način - kazao je Daniels.
Ocijenio je da su ASA i Međunarodna atletska federacija (IAAF) krivi za "nered" oko tog slučaja.
- Caster su stavili u položaj na kojem joj nitko ne zavidi i u kojem je morala pretrpjeti ono što je pretrpjela jer je nismo dovoljno informirali, nismo joj objasnili što joj se može dogoditi u Berlinu - dodao je.
- Prije odlaska u Berlin Caster je pozvana u jednu kliniku u Pretoriji radi testova, ali joj nisu objasnili točno o čemu se radi - kazao je južnoafrički trener.
- Rekli su joj da je to test urina i krvi. Prema jednom izvoru s kojim sam ja razgovarao to je neka vrsta provjere njenog seksualnog identiteta - dodao je.
U kolovozu je ASA objavio da Caster nije nikada podvrgnuta testu na spol. Izložena polemikama o njenom spolu Caster Semenya gotovo nije otišla primiti zlatnu medalju koju je osvojila u finalu na 800 m pretrčavši tu disciplinu za 1:55.45, s više od dvije sekunde prednosti ispred Kenijke Janeth Jepkosgei i Britanke Jennifer Meadows.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti