To je to što me zanima!

ATP Umag: Davidenko lako u finale, Ferrero se mučio

Rus Nikolaj Davidenko i Španjolac Juan Carlos Ferrero igrat će u finalu jubilarnog, 20. izdanja ATP turnira u Umagu, Studena Croatia Opena...
Vidi originalni članak

Ferrero, peti nositelj Umaga, svladao je u prvom meču dana sedmog nositelja, Talijana Andreasa Seppija 6-1, 6-7(1), 7-5 nakon dva sata i 38 minuta igre, čime je nastavio sjajan niz rezultata u zadnje vrijeme. Ferrero je na travi igrao polufinale Queen's Cluba i četvrtfinale Wimbledona, a u Davis Cupu protiv Njemačke na zemlji je svojoj reprezentaciji donio odlučujući bod protiv Andreasa Becka za pobjedu Španjolske 3-2 u četvrtfinalu Svjetske skupine.
Ferreru je ovo treći nastup na umaškom turniru i najbolji rezultat koji je ostvario. Dosad je to bio četvrtfinale iz 2005. godine.
Nikolaj Davidenko, prvi nositelj Umaga i deveti tenisač svijeta, prošetao se do finala pobjedom 6-1, 6-1 za samo 51 minutu igre protiv četvrtog nositelja, Austrijanca Jürgena Melzera, koji je u četvrtfinalu spasio četiri meč lopte protiv Ivana Ljubičića. No, večer kasnije loše se proveo protiv raspoloženog Davidenka, koji je prošloga tjedna u Hamburgu osvojio svoj 15. ATP turnir u 20. finalu karijere.
- Ovo mi je prvi puta u karijeri da u dva tjedna igram dva finala. Nadam se da ću osvojiti i drugi naslov u dva tjedna – izjavio je Davidenko, koji je dosad igrao četiri puta protiv Ferrera, a tri puta na zemlji. Omjer u pobjedama je 2-2, a na zemlji 2-1 za Rusa. Jedan meč odigrali su i ove godine, u Estorilu na početku sezone turnira na zemljanoj podlozi, a Davidenko je slavio u dva seta.

ATP Umag, polufinale:
Davidenko (1) – Melzer (4) 6-1, 6-1
Ferrero (5) – Seppi (7) 6-1, 6-7(1), 7-5

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare