To je to što me zanima!

Auč! Leo Messi je najplaćeniji na svijetu, tuče Kikija za 9 mil. $!

Prema procjeni Forbesa, godišnja zarada nogometaša Barcelone iznosi 126 milijuna dolara, a slijedi ga, tko drugi nego li Cristiano Ronaldo koji zarađuje 9 milijuna dolara manje...
Vidi originalni članak

 Argentinski nogometaš Lionel Messi na prvom je mjestu liste najplaćenijih nogometaša u 2020. godini koju objavljuje američki časopis "Forbes". 

POGLEDAJTE VIDEO: Messi mjeri temperaturu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prema procjeni Forbesa, godišnja zarada nogometaša Barcelone iznosi 126 milijuna dolara. Eto, čini se kako mu ova turbulentna godina u Barci ipak nije toliko loša. Sigurno da je nešto lakše sve podnijeti kada se uspije 'nakupiti' 126 milijunčića. No, istini za volju, Messi uz sav luksuz koji posjeduje i opušten život koji živi, zarađeni novac često donira u humanitarne svrhe. Tako je među posljednjim humanim potezima Argentinca i velika pomoć jednom malenom navijaču i to ne navijaču Barce. Naime, razveselio je malenog navijača Arsenala poklonivši mu visokotehnološke naočale u vrijednosti 4200 funti (približno 35.000 kuna). Messi je zaštitno lice izraelske organizacije OrCam koja pomaže ljudima koji imaju problema s vidom. 

Podsjetimo, Barcelona je u subotu imala premijeru pod novim trenerom Ronaldom Koemanom protiv trećeligaša Gimnàstic iz Tarragone i pobijedila 3-1.

2. Cristiano

Drugo je mjesto na ovoj listi zauzeo nogometaš Juventusa Portugalac Cristiano Ronaldo sa 117 milijuna dolara godišnje. A osim što mu dobro ide u klubu i što dobro zarađuje, veseli ga još jedna činjenica, a to je ta da bi uskoro mogao skinuti vječni rekord legendarnog Iranca Ali Daeija koji je za svoju reprezentaciju utrpao čak 109 golova u 149 nastupa što je uvjerljivo najviše golova na reprezentativnoj razini. Ali pitanje je trenutka kada će Cristiano skinuti novi rekord jer je u 165 nastupa stigao do 101. gola, a čini se kako tu ne namjerava stati. No on tvrdi da mu rekordi nisu opsesija već da to dolazi prirodno. Portugalska nogometna mašina u svakom smislu te riječi i s 35 godina na leđima.

RONALDOVA ZARUČNICA Georgina se skinula u bikini, ali svi pričaju o divovskom stopalu

3. Neymar

Na trećoj poziciji je Brazilac Neymar iz PSG-a čiji su prihodi u ovoj godini procijenjeni na 96 milijuna dolara. Dobro je poznat po svom veličanstvenom transferu 2017. iz Barcelone upravo u Pariz za 222 milijuna eura, no trenutno naslovnice puni zbog skandala na derbiju francuskog prvenstva s Marseilleom u kojemu je PSG izgubio utakmicu, a Neymar živce nakon navodnih rasističkih provokacija. 

>> Više o Neymaru i tučnjavi pročitajte OVDJE

VIDEO: UDARIO JE PROTIVNIKA Neymar: Sudac me nije zaštitio! Dozvolio sam si to i budala sam

 Slijedi ga suigrač Kylian Mbappé (42 milijuna). Peto mjesto zauzeo je Egipćanin Mohamed Salah iz Liverpoola (37 milijuna, a među 10 najplaćenijih nogometaša su još Paul Pogba iz Manchester Uniteda (34), Antoine Griezmann iz Barcelone (33), Gareth Bale iz Real Madrida (29), Robert Lewandowski iz minhenskog Bayerna (28) i David de Gea iz Manchester Uniteda (27).

Idi na 24sata

Komentari 27

  • TAKE IT BACK 16.09.2020.

    Pročitao sam negdje da je Ronaldo najplaćeniji sportaš na planeti kada se zbroje sva njegova primanja.

  • 15.09.2020.

    Sumnjam, kad sve zbroji Cr7 je najveći nogometni brand i sigurno zaradi više od bilo kojeg drugog nogometaša,čak i sportaša općenito. Mislim da je on i prvi koji je probio zaradu od 1 mlrd.

  • 15.09.2020.

    kaj rade s tolikom lovom

Komentiraj...
Vidi sve komentare