To je to što me zanima!

Australian Open: Čilić Nadalu nije uzeo ni set u osmini finala

Najbolji hrvatski tenisač u osmini finala Australian Opena izgubio je protiv prvog igrača svijeta Španjolca Rafaela Nadala. Rafa je na kraju slavo sa 6-2, 6-4, 6-3...
Vidi originalni članak

Marin Čilić u osmini finala Australian Opena izgubio je od prvog igrača svijeta Španjolca Rafaela Nadala 6-2, 6-4, 6-3. Čilić je Nadala dobio 2009. godine u Pekingu 6-3, 6-1, no u Australiji nije imao nikakve šanse.

Prvi set

Marin je nervozno krenuo u meč i Nadal je rano poveo 3-1 oduzevši servis Čiliću već u prvom gemu. Hrvat je igrao preduge izmjene sa Španjolcem koji voli takvu igru. Bilo je jasno da Čilić u takvom tempu neće uspjeti izdržati. Nadal je lako došao do 5-1 i na kraju uzeo prvi set sa 6-2. Bilo je jasno da Čilić mora nešto mijenjati u svojoj igri jer na ovaj način se ne može protiv prvog igrača svijeta. Postotak prvog servisa Marinova je poznata boljka i ako želi ostati u meču morat će poboljšati taj dio igre.

Drugi set

Za razliku od prvog seta, Marin je u drugi krenuo puno bolje. Poveo je 2-1, bolje je servirao i Nadal više nije lako dolazio do bodova. Stisnuo je Nadala, forsirao njegov beckhand, no Španjolac nije bez razloga prvi u svijetu. Poveo je Marin 3-2, počeo je izlaziti na mrežu i puno je bolje sve to izgledalo. Čilić se držao do 3-3, no onda je izgubio servis i Rafa je poveo 4-3. Španjolac je uzeo drugi set sa 6-4 i činilo se da mu Čilić ne može ništa. 

Treći set

Nakon 2-0 u setovima Marin nije pokleknuo. I dalje se borio. Imao Čilić 3-3 i servis i promašio je zicer. To ga je koštalo novog gubitka servica i Nadal je krenuo prema lakom prolazu u četvrtfinale Australian Opena. Na kraju je Nadal slavio 6-3.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • onaj 24.01.2011.

    Pa o čem vi pričate, pa ovo je bio meč između jednog prosječnog tenisača (koji je na tjedan dana uletio u top10) i igrača o kojem će se za 5 ili 10 godina pričati kao najvećem u povijesti ovoga sporta. Rutinska pobjeda Nadala sa maksimalno 60% snage. Ali naravno kada sam jučer spomenuo da Čilić nema nikakve šanse u ovom dvoboju, većina me lijepo popljuvala. Ali dobro, znam ja da je na ovome forumu puno teniskih znalaca...

  • bizzy_dany 24.01.2011.

    ma nismo drugo nista ni ocekivali... tako da: keep it easy ;)

  • user_75824 24.01.2011.

    on ima neki loš sklop u glavi pa radi takve nevjerovatne greške, nadal mu je sam vraćao lopte a ovaj bi ih spičio il u mrežu il na tribine...a i nadal živcira sa svojim servisima, štopali su mu treba mu 24 sekunde da pripremi servis a dozvoljeno je 20, to je čilića ubijalo u pojam to se vidilo..

Komentiraj...
Vidi sve komentare