Obavijesti

Sport

Komentari 12

Australian Open: Čilić Nadalu nije uzeo ni set u osmini finala

Australian Open: Čilić Nadalu nije uzeo ni set u osmini finala
1

Najbolji hrvatski tenisač u osmini finala Australian Opena izgubio je protiv prvog igrača svijeta Španjolca Rafaela Nadala. Rafa je na kraju slavo sa 6-2, 6-4, 6-3...

VIDEO

Marin Čilić u osmini finala Australian Opena izgubio je od prvog igrača svijeta Španjolca Rafaela Nadala 6-2, 6-4, 6-3. Čilić je Nadala dobio 2009. godine u Pekingu 6-3, 6-1, no u Australiji nije imao nikakve šanse.

Prvi set

Marin je nervozno krenuo u meč i Nadal je rano poveo 3-1 oduzevši servis Čiliću već u prvom gemu. Hrvat je igrao preduge izmjene sa Španjolcem koji voli takvu igru. Bilo je jasno da Čilić u takvom tempu neće uspjeti izdržati. Nadal je lako došao do 5-1 i na kraju uzeo prvi set sa 6-2. Bilo je jasno da Čilić mora nešto mijenjati u svojoj igri jer na ovaj način se ne može protiv prvog igrača svijeta. Postotak prvog servisa Marinova je poznata boljka i ako želi ostati u meču morat će poboljšati taj dio igre.

Drugi set

Za razliku od prvog seta, Marin je u drugi krenuo puno bolje. Poveo je 2-1, bolje je servirao i Nadal više nije lako dolazio do bodova. Stisnuo je Nadala, forsirao njegov beckhand, no Španjolac nije bez razloga prvi u svijetu. Poveo je Marin 3-2, počeo je izlaziti na mrežu i puno je bolje sve to izgledalo. Čilić se držao do 3-3, no onda je izgubio servis i Rafa je poveo 4-3. Španjolac je uzeo drugi set sa 6-4 i činilo se da mu Čilić ne može ništa. 

Treći set

Nakon 2-0 u setovima Marin nije pokleknuo. I dalje se borio. Imao Čilić 3-3 i servis i promašio je zicer. To ga je koštalo novog gubitka servica i Nadal je krenuo prema lakom prolazu u četvrtfinale Australian Opena. Na kraju je Nadal slavio 6-3.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina
VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.