To je to što me zanima!

Austrijanci ogorčeni: Hrvatska nije imala puno šansi, ali ono što je uslijedilo je sramota

Moramo poboljšati efikasnost, moramo zabiti golove. Prihvaćam to, stat ću ispred momčadi i uvijek ću ih braniti. Možete reći da smo nezasluženo izgubili, rekao je austrijski napadač Marko Arnautović
Vidi originalni članak

Hrvatska je rano povela preko Modrića, Baumgartner je izjednačio nakon nepune tri minute, a veliko slavlje osigurali su nam Livaja i Lovren. Hrvatska se plasirala u završnicu Lige nacija te itekako ima razloga za slavlje dok su s druge strane, poraženi Austrijanci ispali u niži rang i ne mogu biti zadovoljni. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Kapetan austrijske reprezentacije David Alaba, inače Modrićev suigrač iz Real Madrida, žali za propuštenim šansama. 

- Ostaje gorak okus jer smo u prvom poluvremenu pružili na terenu ono što smo planirali. Vratili smo se nakon 0-1 i imali smo šansu za vodstvo, pa i treći pogodak. Morali smo riješiti utakmicu u prvom dijelu. Znali smo da Hrvatska ima kvalitetu za povratak. Da se tako odluči utakmica, moraš iskoristiti šanse koje imaš-  kaže Alaba pa dodaje:

- Mogli smo se malo bolje braniti, ali znali smo da ne možemo zadržati takvu momčad svih 90 minuta. Prvo poluvrijeme je bilo dobro, ali u drugom je bilo prostora za napredak.

Iako je Austrija u nastavku susreta bila bolja, Hrvatska je sve riješila sredinom drugog dijela, a napadač austrijske reprezentacija Marko Arnautović mišljenja je da su nezasluženo izgubili. 

- Da smo zabili dva gola u prvom poluvremenu, to bi izgledalo drugačije. Mogli smo iz kontranapada zabiti pogodak, ali, nažalost, to nije bio slučaj. Moramo poboljšati efikasnost, moramo zabiti golove. Prihvaćam to, stat ću ispred momčadi i uvijek ću ih braniti. Možete reći da smo nezasluženo izgubili - rekao je. 

Desni bek Austrije Christopher Trimmel govori da Hrvatska nije imala puno šansi, ali da isto tako žali za onima koje je Austrija propustila. 

- Mislim da smo morali povesti, posebno u prvom dijelu, jer smo imali sjajne šanse. Izuzev prvih 10, 15 minuta, imali smo utakmicu pod kontrolom do 60. minute. Hrvatska nije imala puno šansi, a ono što je uslijedila je sramota. Primili smo pogodak u najglupljem mogućem trenutku, a onda i drugi. Šteta - kazao je.

Jedini gol za Austriju zabio je Christoph Baumgartner koji dijeli mišljene s Trimmelom. 

- Dobro smo izgledali s trojicom u obrani, Hrvatska nije imala puno prilika. Ne bih koristio prebacivanje na četvoricu u obrani kao alibi. Nismo bili budni na drugoj stativi, a oni su pronalazili način da se othrvaju pritisku. Moramo i reći da nismo bili čvrsti kao u prvom dijelu - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 69

  • Nemoguće 01.10.2022.

    To i jest najgore, sve znaš a ne možeš ništa.

  • hrt 1,2,3,4 01.10.2022.

    To se zove Amateri i način igre i razmišljanja.Zato smo mi bili 2 na svijetu 2018 ,a oni nigdje

  • makako 28.09.2022.

    Dobro je igrala "repretacija".

Komentiraj...
Vidi sve komentare