To je to što me zanima!

Badelj će ostati privržen svom Dinamu: Čuvat ću sveti dres...

Badelj nikom ne da ni blizu dresu s prve utakmice za Dinamo. Bilo je to 27. srpnja 2008. protiv Rijeke. Četiri godine poslije odigrao je zadnju utakmicu na Maksimiru
Vidi originalni članak

Najlošija mi je uspomena promašeni penal protiv Šerifa. Odmah poslije toga je poraz od Lyona. A najbolje su mi gol Rijeci, moj prvi za Dinamo, i gol u pobjedi protiv Hajduka 2-0. 

Tim riječima oprostio se od Maksimira Milan Badelj. Vrlo pristojan dečko iz zagrebačkih Gajnica golom protiv Maribora posljednji je put mahnuo najdražem stadionu. Na njega je prvi put izašao u srpnju 2008. protiv Rijeke. Osam minuta prije kraja, pri rezultatu 0-0, zabio je za vodstvo.

Volio bih se jednog dana vratiti

- Uh, kako se ne bih sjećao?! Sammir mi je dodao loptu. Još čuvam dres s te utakmice. Nikom ga nikad neću pokloniti. No ovaj s posljednje već sam darovao - kaže Badelj (23).

Je li vam vrijeme u Dinamu brzo prošlo?

- Pa nije baš prebrzo, ha, ha... Bilo je loših trenutaka, koji su to usporili. Susret protiv Maribora je sažetak moje karijere u Dinamu - dobar početak, zatim problemi i loša razdoblja pa dobar završetak - zaključio je Milan Badelj.

Nakon utakmice protiv Slovenaca Zdravko Mamić izljubio je Antu Čačića. Svi su uvjereni u prolazak. Zlu ne trebalo, Dinamov trener kraj mjenjača u autu drži fotografiju na kojoj su Zdravko Mamić i četiri prijatelja. Čačića nema. 

- Mariborcima se čini da je ovo dobar rezultat, ali će se prevariti. Dobro će osjetiti na svojoj koži snagu Dinama. U srijedu ujutro ćemo se probuditi kao sudionici Lige prvaka - uvjeren je u prolazak trener Dinama.

Dinamo je u kolovozu 2003. u pretkolu Lige prvaka na Maksimiru također pobijedio 2-1. Golove su zabili Mijatović i Drpić, a iza gola lopte je sakupljao Ivan Kelava.

- Uh, kako se ne bih sjećao?!  Imao sam 15 i pol godina. Svi sakupljači su na sebi imali žute markere, jedini sam ja bio odjeven u crvenom. I gol Maribora i oba gola Dinama pali su na južni gol. Nikad neću zaboraviti, skakao sam i veselio se kao rijetko kad - prisjetio se Kelava.

Proradio je i Duje Čop.

- Mama i tata su obećali doći na utakmicu ako uđemo u Ligu prvaka. E, pa ulazimo - smije se Čop.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Anonimmus 24.08.2012.

    Hvala ti za sve dobre utakmice, asistencije, golove i što si vodio ovu momčad sve ove godine...ali zamjeram ti jednu stvar, a to je da govoriš da je dinamo sveti klub, da će tvoje srce ostat u Maksimiru i u Dinamu, a "prodao" si taj Dinamo i Maksimir za novce... mislim da ti je dinamo puno toga dao u životu, osim dobre karijere, dao ti je i pare, a ti ne želiš ostat u Dinamu nego ideš dalje... to je NEkapetanski, to je samo znak da ti dinamo nije toliko u srcu kao što pričaš, i da ti nije dinamov dres svet, jer da je nebi ga mijenjao... za mene su prave legende Totti, del piero, de rossi, pa čak i raul (otišao jer su ga oni potjerali i rekli mu da ne računaju na njega)... oni mogu reć da im srce kuca za njihov klub, da je dres kluba u kojem igraju svet, da vole svoj grad, klub, navijače i sve vezano za taj klub gdje igraju... nisu podlegli parama ni ničemu iako su velike zvijezde i svi su ih htijeli u svojim redovima... Hvala Miki još jednom, ali kod mene si dobio minus zbog toga što si inzistirao da odeš, jer ti očito dinamo više nije dobar...

  • MajaPetrlić 24.08.2012.

    vidi se tko je pravi kapetan!!

  • cosanostra1 24.08.2012.

    a tko će posle pomoći dinamu......ovaj lopov od mamića samo prodaje umjesto da napravi pravu momčad.....ali kad lova zamiriše

Komentiraj...
Vidi sve komentare