Obavijesti

Sport

Komentari 20

Badelj će ostati privržen svom Dinamu: Čuvat ću sveti dres...

Badelj će ostati privržen svom Dinamu: Čuvat ću sveti dres...
1

Badelj nikom ne da ni blizu dresu s prve utakmice za Dinamo. Bilo je to 27. srpnja 2008. protiv Rijeke. Četiri godine poslije odigrao je zadnju utakmicu na Maksimiru

VIDEO

Najlošija mi je uspomena promašeni penal protiv Šerifa. Odmah poslije toga je poraz od Lyona. A najbolje su mi gol Rijeci, moj prvi za Dinamo, i gol u pobjedi protiv Hajduka 2-0. 

Tim riječima oprostio se od Maksimira Milan Badelj. Vrlo pristojan dečko iz zagrebačkih Gajnica golom protiv Maribora posljednji je put mahnuo najdražem stadionu. Na njega je prvi put izašao u srpnju 2008. protiv Rijeke. Osam minuta prije kraja, pri rezultatu 0-0, zabio je za vodstvo.

Volio bih se jednog dana vratiti

- Uh, kako se ne bih sjećao?! Sammir mi je dodao loptu. Još čuvam dres s te utakmice. Nikom ga nikad neću pokloniti. No ovaj s posljednje već sam darovao - kaže Badelj (23).

Je li vam vrijeme u Dinamu brzo prošlo?

- Pa nije baš prebrzo, ha, ha... Bilo je loših trenutaka, koji su to usporili. Susret protiv Maribora je sažetak moje karijere u Dinamu - dobar početak, zatim problemi i loša razdoblja pa dobar završetak - zaključio je Milan Badelj.

Nakon utakmice protiv Slovenaca Zdravko Mamić izljubio je Antu Čačića. Svi su uvjereni u prolazak. Zlu ne trebalo, Dinamov trener kraj mjenjača u autu drži fotografiju na kojoj su Zdravko Mamić i četiri prijatelja. Čačića nema. 

- Mariborcima se čini da je ovo dobar rezultat, ali će se prevariti. Dobro će osjetiti na svojoj koži snagu Dinama. U srijedu ujutro ćemo se probuditi kao sudionici Lige prvaka - uvjeren je u prolazak trener Dinama.

Dinamo je u kolovozu 2003. u pretkolu Lige prvaka na Maksimiru također pobijedio 2-1. Golove su zabili Mijatović i Drpić, a iza gola lopte je sakupljao Ivan Kelava.

- Uh, kako se ne bih sjećao?!  Imao sam 15 i pol godina. Svi sakupljači su na sebi imali žute markere, jedini sam ja bio odjeven u crvenom. I gol Maribora i oba gola Dinama pali su na južni gol. Nikad neću zaboraviti, skakao sam i veselio se kao rijetko kad - prisjetio se Kelava.

Proradio je i Duje Čop.

- Mama i tata su obećali doći na utakmicu ako uđemo u Ligu prvaka. E, pa ulazimo - smije se Čop.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana