To je to što me zanima!

Bahrain: Jenson Button najbrži i u pustinjskoj utrci

Engleski vozač Jenson Button došao je do treće pobjede u četvrtoj utrci svjetskog prvenstva u Formuli 1. Ovaj puta je slavio na VN Bahraina...
Vidi originalni članak

John Button razdragano je ljubio hostese i mehaničare u garaži Brawn GP-a punih dvadeset krugova prije kraja utrke. Otac vodećeg vozača Formule 1 bio je toliko siguran u sinovu drugu ovosezonsku pobjedu. I to s punim pravom. Jenson Button poveo je na Velikoj nagradi Bahraina već nakon 15 krugova, a do kraja utrke nitko mu se nije uspio niti malo približiti. Slavio je sa sigurnom prednošću ispred Vettela i Trullija.
- S nestrpljenjem očekujem sljedeću utrku u Barceloni. Ovaj bolid je odličan - izjavio je Button odmah nakon utrke.
Niz odličnih rezultata nastavio je i pobjednik prethodne utrke u Kini, Sebastian Vettel. Mladi Nijemac kroz cilj je prošao drugi, a za vodećim Buttonom u ukupnom poretku zaostaje trinaest bodova.
Najbrži vozač kvalifikacijskog treninga, Jarno Trulli, nije uspio ponoviti uspjeh iz 2004. godine. Tad je Veliku nagradu Monaka također počeo s prve pozicije, a na kraju pobijedio jedini put u karijeri. Zbog problema s gumama ovaj put se ipak morao zadovoljiti solidnim trećim mjestom.
Za razliku od prethodne tri utrke, Australije, Malezije i Kine, pustinjska Velika nagrada nije ponudila niti približno toliko spektakla i borbe na stazi. Takav rasplet očigledno je odgovarao svjetskom prvaku Lewisu Hamiltonu. Britanac je bio četvrti, ispred Rubensa Barrichella, a prve bodove za Ferrari osvojio je šestoplasirani Kimi Raikkonen.

'SCHUMACHER NEMA NIKAKVU ODGOVORNOST'
Ferrari niti u Bahrainu nije blistao i nervoza u talijanskim redovima sve više raste. Čak se predsjednik Montezemolo okomio se i na velikog Michaela Schumachera:
- Ne odlučuje on baš ni o čemu. Pogleda utrku i to je to.

'CIJENIM BERNIEJEVU MUDROST I POŠTENJE'
Bahrainski princ Salman bin Hamad Al Khalifa nije razgovorljiv čovjek. No rado je otkrio što misli o Bernieju Ecclestoneu.
- Zahvalan sam mu što je ovu sjajnu utrku doveo u Bahrain. Iznimno cijenim njegovu mudrost i poštenje - izjavio je princ.

Bahrain:
1. BUTTON (Brawn-Mercedes) 1 sat, 31 min, 48 sek
2. VETTEL (RBR-Renault) +7.187 sek
3. TRULLI (Toyota) +9.170

Svjetsko prvenstvo, poredak vozača:
1. BUTTON (Brawn-Mercedes) 31 bod
2. BARRICHELLO (Brawn-Mercedes) 19
3. VETTEL (RBR-Renault) 18

Svjetsko prvenstvo, poredak konstruktora:
1. BRAWN-MERCEDES 50 bodova
2. RBR-RENAULT 27.5
3. TOYOTA 26.5

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dijana italy 26.04.2009.

    pa dobro nemoze ferrari stalno biti prvi mada je to velika promjena ovako je uzbudljivije svaka utrka drugi pobjednik iskreno se nadam da ce ove godine biti veliki favorit vettel a za ferrari vrijedi ona izreka \"ko bi gore sad je dole\"

  • johny7 26.04.2009.

    divim se ljudima koji mogu gledat dansas ovu dosadu od formule ,zabavnije mi gledat curling snimku na eurosport-u

Komentiraj...
Vidi sve komentare