To je to što me zanima!

Bakljada za europsku prvakinju i cijelu juniorsku reprezentaciju

Na europskom taekwondu prvenstvu Hrvatska je ukupno zauzela treće mjesto od 46 zemalja s devet medalja. Najuspješnija je bila članica Dubrave, Nika Petanjek, koja je nakon pet borbi u kategoriji do 68 kg uzela zlato
Vidi originalni članak

Hrvatska juniorska taekwondo reprezentacija vratila se sinoć iz Španjolske s Europskog prvenstva, a ispred zagrebačkog Doma sportova dočekala ih je bakljada i slavlje. Juniori su to svakako i zaslužili. Djevojke su zauzele drugo mjesto među 46 zemalja sudionika, dok je reprezentacija treća u ukupnom poretku. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska je osvojila devet medalja, najviše iza ruskih 28, no u poretku nas je ipak prestigla Turska (pet medalja, ali jedno zlato više). Najuspješnija je bila Nika Petanjek (Dubrava), koja je s pet pobjeda u kategoriji -68 kg došla do zlata.  

Srebrni su bili Bruna Duvančić (Marjan), Kevin Češljar (Fox) i Daria Zeljko (Osvit), dok su bronce osvojili Ivona Strašćek (Osvit), Matija Črep (Ion), Lea Špehar Garaj (Pantera), Helena Kičema (Novi Zagreb) i Iris Dinković (Medvedgrad). Ukupni zbroj medalja bio zasigurno i veći da je ždrijeb bio malo naklonjeniji.

Tako su se već u prvom kolu kategorije do -42 kg susrele Anja Popović (Fox) i Bruna Duvančić, što nije uobičajeno. Isto tako, dvostruka europska prvakinja i aktualna svjetska viceprvakinja Nika Klepac (Medvedgrad) izgubila je u drugom kolu od kasnije pobjednice i favoritkinje Ruskinje Liliie Khuzine, koja je u prvom kolu pobijedila i drugu našu predstavnicu u kategoriji do 63 kg, Niku Barić (Čigra). 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bili_os 08.10.2019.

    Mene je sramota dok ovo gledam.

Komentiraj...
Vidi sve komentare