To je to što me zanima!

'Baldasar ne zna što priča, ne može se Split prijaviti za Euro'

Ovo je skupljanje jeftinih političkih poena, skretanje tema s aktualnih problema i širenje antagonizma prema Zagrebu, rekao je potpredsjednik splitskog HDZ-a
Vidi originalni članak

Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, prozvao je gradonačelnika Ivu Baldasara da ne zna što priča pokušavajući Split kandidirati za domaćinstvo nogometnog EP-a 2020. Tvrdi da grad ne ispunjava niz stavki za kandidaturu te da je rok za prijavu istekao prije četiri mjeseca. U rujnu su to učinila 32 nacionalna saveza prijavivši 36 gradova, među kojima je HNS kandidirao Zagreb.

- Prije svega, grad se ne može sam prijaviti. Splitski gradonačelnik ne zna o čemu priča, niti je itko od njegovih pustih savjetnika i pročelnika proučio dokumentaciju Uefe. Nije ovdje u pitanju samo šminkanje i uređenje Poljuda kako to gradonačelnik u svojim paušalnim izjavama podmeće - rekao je Škorić.

Naime, stadion za održavanje tog EP-a mora imati 55.000 natkrivenih mjesta, a Škorić kaže kako je na Poljudu 32.000 sjedećih mjesta od kojih je tek 20.000 natkriveno. Osim toga, Poljud ima premale i neodgovarajuće lože, nema pristup za 460 invalida, a niti propisani restoran od 2700 m2 u blizini središnje lože. Škorić je dodao kako niti splitska zračna luka upola ne ispunjava potrebne kapacitete te da Split nema tri hotela s pet zvjezdica za smještaj 2000 ljudi, od kojih bi se u dva smjestile reprezentacije, a jedan bi bio za potrebe Uefe.

- Svi znamo da od toga nema ništa. Ovo je skupljanje jeftinih političkih poena, skretanje tema s aktualnih problema i širenje antagonizma prema Zagrebu. Pa nije nama Zagreb kriv što imamo nesposobnu vlast u Splitu koja ne zna što hoće! Ne može se Split na ovakav način pripremati za zahtjevan i složen projekt. Domaćinstvo Splita za Euro 2020. nije ulaganje od 100 milijuna kuna, već od 100 milijuna eura! Nama su gospodarstvo, zdravstvo, a  i školstvo u raspadu. Što je sa školom na splitskom Pazdigradu, na Šinama djeca idu u tri smjene na skraćenu nastavu?! Ono što Uefa traži može jamčiti samo država – poručio je Škorić.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • PCapitalist 31.01.2014.

    Naravno da je rok za prijave završio još davnih dana, pa mi je stoga bilo čudno o čemu taj Baldasar lupeta ????.Priča gluposti, umjesto da se drži one : "ispeci pa reci" .Prvo je trebao proučiti UEFINE dokumente za kandidaturu domaćinstva 2020. godine, ali pošto su na engleskom očito su za njega i njegov tim predstavljali preveliki izazov !!??

  • 3perr 30.01.2014.

    mislim da bi 3 hotela s 5 zvijezdica vise koristila splitu nego zagrebu, u split svake godine dođe stotine tisuca turista koji bi sigurno ispunili taj kapacitet, također stadion, na svakoj utakmici je barem 15 000 gledatelja, dok u zagrebu najvise dođe 5000, mislim da bi europsko prvenstvo vise koristi donijelo splitu i bilo bi vraceno dosta novca od onoga sto je ulozeno.. mislim da je hrvatska previse usmjerena na zagreb i njegov razvitak, dok se za razvitak ostalih gradova malo ulaze, zato i je takvo stanje u drzavi.. ne mozete vi sve staviti u jedan grad i ocekivati da ce drzava funkcionirati, ako malo bolje pogledamo, ni jedna razvijena drzava nije centralizirana, tako, da ako hrvatska zeli postati razvijena, mora ulagati i u ostale gradove, a ne samo zagreb

  • SWEET CHILD 30.01.2014.

    Ovaj lik uopće bitan nije ali da Baltasar trkelja gluposti to je opće poznato, no hebe se njega on je u novoj gradskoj agenciji zaposlio 55 SDP-ovaca, to je njima naj bitnije!

Komentiraj...
Vidi sve komentare