To je to što me zanima!

Nitko ih nije dobio 15 godina: 'Uh, baš je slatka ova pobjeda'

U trećem kolu kvalifikacija za rukometno EP 2012. godine Hrvatska je slavila kod Španjolske 26-24. Španjolci su zadnju utakmicu kod kuće izgubili prije 15 godina...
Vidi originalni članak

Unaprijed su nas otpisali, a mi smo skupili glave i opet pobijedili. Ovo je stvarno slatka pobjeda, pokazali smo da možemo, rekao je kapetan hrvatskih rukometaša igor Vori nakon pobjede nad Španjolcima u 'vrućem' Ciudadu 26-24. 

Španjolska je kod kuće zadnju utakmicu izgubila prije 15 godina od Rusije, a u četvrtak je svjetsku broncu skinula probuđena Hrvatska i plasirala se na Europsko prvenstvo u Srbiji 2012. godine.

- Nikad nisam dobio u toj dvorani. Znao sam biti blizu, ali više puta daleko - rekao je Ivano Balić uoči trećeg kola kvalifikacija za rukometno EP 2012. godine u Srbiji. Hrvatska je slavila 26-24.

Domaćini su se praktički ponudili Hrvatskoj, samo je trebalo uzeti ponuđeno i slaviti u dvorani u Ciudadu u kojoj je Zagreb gostovao prije dva tjedna i dobio 'po nosu' deset razlike. Balić, Šego, Štrlek i društvo opet su bili u istoj dvorani, ovoga puta u hrvatskom dresu i ovoga puta nisu namjeravali napustiti dvoranu pognute glave. 

Nije dobro počelo. Promašili smo prva tri napada, igrali u grču... No i Španjolci su imali sličan problem. Malo je golova palo u prvom poluvremenu. Španjolska je na odmor otišla s golom prednosti (9-8).

U drugom dijelu Hrvatska loše počinje. Imali smo igrača više i umjesto da se priključimo Španjolcima, raspali smo se. "Furija" je otišla na plus četiri i činilo se da ćemo se teško vratiti. No Baliću i društvu bilo je dosta ove dvorane. Preokrenuli su Hrvati utakmicu i šokirali domaćine. 

Veliki obol pobjedi dao je Damir Bičanić koji je svojim ulaskom u drugom dijelu nekoliko puta "probušio" Šterbika i odveo Hrvatsku na plus dva. Priključili su mu se Domagoj Duvnjak i Ivano Balić i Hrvatska je mogla početi slaviti. Španjolci su došli nadomak preokreta, ali Duvnjak im je golom za 25-23 uništio svaku nadu. Štrlek je samo dovršio posao i u zadnjoj sekundi zabio za 26-24.

Hrvatska je pobjedom otvorila sjajnu mogućnost da kod kuće u Spaladium areni slavimo protiv Španjolske i već nakon četiri kola osiguramo Euro u Srbiji.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2012., 3. kolo:

Španjolska - Hrvatska 24-26 (9-8)

Pobijedili bez Laca, Valčića i Zrnića

Hrvatska je u Ciudadu pobijedila Španjolsku 26-24 bez trojice igrača koji su inače u prvoj postavi. Nije bilo Blaženka Lackoviča i Tončija Valčića koji su ozlijeđeni. Vedran Zrnić otišao je u Njemačku kako bi bio sa ženom koja rađa, a nije bilo niti standardnog golmana Mirka Alilovića kojeg je Slavko Goluža izostavio zbog loše forme.

Najbolji strijelci:

Duvnjak 6

Čupić 5

Bičanić, Štrlek 4

Balić 3

Vuković 2

Vori, Buntić 1

Marin Šego - 11 obrana

Idi na 24sata

Komentari 73

  • krista 14 14.03.2011.

    http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Rukomet/145353528854536 SVE O RUKOMETU!!!

  • user_80499 13.03.2011.

    eHrvatska treba vašu pomoć ! eRepublik je browser igrica, simulacija politike i ekonomije pravog svijeta. Građanin može biti radnik,vojnik, novinar,vlasnik firmi, političar, kongresnik, pa cak postati i predsjednik države. Trenutno drzimo okupiranu eCrnu Goru jer je saveznik s našim dugogodišnjim neprijateljem eSrbijom koja drži cijelu Bosnu(našeg saveznika). I Slovenci su u savezu sa Srbima pa nam je teško jer smo opkoljeni U ovoj Igri sve je moguce!!! Igru se moze igrat i 5 min na dan a ako zelite mozete i puno dulje ;) Probajte i pomognite time nasoj voljenoj eHrvatskoj (jednoj od Velesila u Igri) !! http://www.erepublik.com/en/referrer/Batkan

  • salem 11.03.2011.

    Dečkima, čestitke na borbenosti, na žaru igre, na volji, Čupić se vratio,on je zakon, Bičanić novo lice željno dokazivanja, nema što izgubit, ovo je neka druga igra, nemojmo zaboravit ovo je bilo slomljeno na SP, to je samo jedna utakmica , vidjet ćemo šta će bit dalje, možda i tom nekome voda može doć do grla, Hrvatska reprezentacija ima igrače koji sami mogu krojiti igru , kad im je dozvoljeno da surađuju , da se poštuju i uvažavaju njihovi savjeti ,mislim da to onda izgleda ovako kako je izgledalo jučer , jer stručni stožer nam je ispod svih kriterija i ljudskih i sportskih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare