Obavijesti

Sport

Komentari 73

Nitko ih nije dobio 15 godina: 'Uh, baš je slatka ova pobjeda'

Nitko ih nije dobio 15 godina: 'Uh, baš je slatka ova pobjeda'
7

U trećem kolu kvalifikacija za rukometno EP 2012. godine Hrvatska je slavila kod Španjolske 26-24. Španjolci su zadnju utakmicu kod kuće izgubili prije 15 godina...

VIDEO

Unaprijed su nas otpisali, a mi smo skupili glave i opet pobijedili. Ovo je stvarno slatka pobjeda, pokazali smo da možemo, rekao je kapetan hrvatskih rukometaša igor Vori nakon pobjede nad Španjolcima u 'vrućem' Ciudadu 26-24. 

Španjolska je kod kuće zadnju utakmicu izgubila prije 15 godina od Rusije, a u četvrtak je svjetsku broncu skinula probuđena Hrvatska i plasirala se na Europsko prvenstvo u Srbiji 2012. godine.

- Nikad nisam dobio u toj dvorani. Znao sam biti blizu, ali više puta daleko - rekao je Ivano Balić uoči trećeg kola kvalifikacija za rukometno EP 2012. godine u Srbiji. Hrvatska je slavila 26-24.

Domaćini su se praktički ponudili Hrvatskoj, samo je trebalo uzeti ponuđeno i slaviti u dvorani u Ciudadu u kojoj je Zagreb gostovao prije dva tjedna i dobio 'po nosu' deset razlike. Balić, Šego, Štrlek i društvo opet su bili u istoj dvorani, ovoga puta u hrvatskom dresu i ovoga puta nisu namjeravali napustiti dvoranu pognute glave. 

Nije dobro počelo. Promašili smo prva tri napada, igrali u grču... No i Španjolci su imali sličan problem. Malo je golova palo u prvom poluvremenu. Španjolska je na odmor otišla s golom prednosti (9-8).

U drugom dijelu Hrvatska loše počinje. Imali smo igrača više i umjesto da se priključimo Španjolcima, raspali smo se. "Furija" je otišla na plus četiri i činilo se da ćemo se teško vratiti. No Baliću i društvu bilo je dosta ove dvorane. Preokrenuli su Hrvati utakmicu i šokirali domaćine. 

Veliki obol pobjedi dao je Damir Bičanić koji je svojim ulaskom u drugom dijelu nekoliko puta "probušio" Šterbika i odveo Hrvatsku na plus dva. Priključili su mu se Domagoj Duvnjak i Ivano Balić i Hrvatska je mogla početi slaviti. Španjolci su došli nadomak preokreta, ali Duvnjak im je golom za 25-23 uništio svaku nadu. Štrlek je samo dovršio posao i u zadnjoj sekundi zabio za 26-24.

Hrvatska je pobjedom otvorila sjajnu mogućnost da kod kuće u Spaladium areni slavimo protiv Španjolske i već nakon četiri kola osiguramo Euro u Srbiji.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2012., 3. kolo:

Španjolska - Hrvatska 24-26 (9-8)

Pobijedili bez Laca, Valčića i Zrnića

Hrvatska je u Ciudadu pobijedila Španjolsku 26-24 bez trojice igrača koji su inače u prvoj postavi. Nije bilo Blaženka Lackoviča i Tončija Valčića koji su ozlijeđeni. Vedran Zrnić otišao je u Njemačku kako bi bio sa ženom koja rađa, a nije bilo niti standardnog golmana Mirka Alilovića kojeg je Slavko Goluža izostavio zbog loše forme.

Najbolji strijelci:

Duvnjak 6

Čupić 5

Bičanić, Štrlek 4

Balić 3

Vuković 2

Vori, Buntić 1

Marin Šego - 11 obrana

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 73
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom