To je to što me zanima!

Jurić odgovorio Balotelliju: Ma kakav rasizam, nije bilo ničega!

Ne znam zašto je Balotelli tako reagirao. Hrvat sam i često i sam kažem "usrani Cigan", u Italiji rasizam je u porastu, ali danas se nije dogodilo ništa. To je njegov problem, ne naš, rekao je Ivan Jurić
Vidi originalni članak

Novi rasistički skandal u Italiji: Mario Balotelli napucao je loptu i htio izaći s terena zbog rasističkih povika na utakmici Verone i njegove Brescie.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Suigrači i igrači Verone uvjerili su ga da nastavi, a nakon utakmice i pobjede 2-1, Veronin je trener Ivan Jurić zanijekao ikakav rasizam!

- Ma nije bilo ničega, nikakvih rasističkih povika. Bilo je zvižduka i provokacija upućenih jednom velikom igraču, ali ničega posebnog - rekao je Jurić za Sky Sport.

Bivši hrvatski reprezentativac devet godina radi u Italiji kao trener, vodio je Palermo, Mantovu, Crotone, Genou i Veronu, i prošao valjda sve stadione u Italiji. A problem rasizma jako se potencira zadnjih mjeseci.

- Hrvat sam i često i sam kažem "usrani Cigan", u Italiji rasizam je u porastu, ali danas se nije dogodilo ništa.

Balotelli je često žrtva takvih primitivnih povika i jedan je od najglasnijih nogometaša boraca protiv tog problema. No, Jurić tvrdi:

- Ne znam zašto je tako reagirao, ne treba to stavljati u taj kontekst, to je laž. Da se doista nešto dogodilo, ne bismo negirali i govorili da su to gluposti. Čak i da su to napravili naši navijači, bilo bi mi muka. Ali danas doista nije bilo rasizma.

Jurić je na kraju poentirao:

- Čak i kad je Mario zabio gol, provocirali su ga, ali ne rasistički vrijeđali. To je njegov problem, ne naš.

Jurić se tako usudio iznijeti i drugu stranu priče, stav onih koji vjeruju da se rasizam debelo preuveličava. I sigurno će se naći na meti brojnih kritičara...

- Mogu potvrditi riječi našeg trenera da nismo ništa čuli. Veronini navijači nisu rasisti. I kad se dogodi slučaj rasizma, mi ga prvi optužujemo. Ne smije se generalizirati problem rasizma navijača, možda su dvije-tri osobe među njih 20.000 nešto rekle. A tih dvoje-troje spremni smo kazniti jer takve incidente strogo osuđujem - rekao je Veronin predsjednik Maurizio Setti i dodao:

- Nakon utakmice vidio sam se s Balotellijem i ispričao mu se ako mu je netko nešto rekao.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Pobotchnick Leeyoobo 03.11.2019.

    I obične zvižduke u stanju su proglasiti kao rasizam. Uefa će zabraniti zviždanje igračima koji....su tamnoputi... koji su afroeuropljani... koji su crnci... koji nisu bijelci... Kako ću ovo napisati a da me ne blokirate?

  • 03.11.2019.

    Crnci su najveci rasisti.

  • marcus89 03.11.2019.

    Crncima je furka žalit se na rasizam. Njih bijelac više ne smije ni pogledat, odma ga optuže za rasizam. Baš su više naporni sa tim

Komentiraj...
Vidi sve komentare