To je to što me zanima!

Banić i Bilbao izbacili Real i došli do povijesnog uspjeha

Košarkaši Bilbao Basketa priredili su senzaciju u polufinalu doigravanja prvenstva. U četvrtoj su utakmici serije pobijedili Real 80-72 i s ukupnih 3-1 se plasirali u finale
Vidi originalni članak

"Break" koji su Baski napravili u drugoj utakmici u Madridu tako se pokazao ključnim. U preostala dva dvoboja u uzavreloj atmosferi Bilbao Arene, pred 9000 navijača, "kraljevski klub" nije uspio uzvratiti i osigurati petu utakmicu na svome parketu.

U četvrtak je utakmica bila izjednačena sve do posljednje četvrtine koju su domaći odigrali sjajno i dobili je s 26-17. Kapetan Bilbaa, naš Marko Banić, još je jednom bio među najboljim pojedincima svoje momčadi. U 27 i pol minuta igre istaknuo se s 12 koševa (šut za dva poena 5-7, slobodna bacanja 2-2), te pet skokova i asistencijom. Efikasniji su od njega kod pobjednika bili Aaron Jackson sa 17 i Alex Mumbru s 15 poena.

Realu nije pomogla ni odlična igra hrvatskog centra Ante Tomića koji je za 27 minuta ostvario učinak od 17 poena i šest skokova. Iz igre je gađao 6-9, a s crte slobodnih bacanja 5-5.

Bilbao je ovom pobjedom ispisao povijest, prvi se put plasirao u finale španjolskog prvenstva u kojem će igrati protiv Barcelone. Prva je utakmica na rasporedu 8. lipnja.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • tenispro 05.06.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare