To je to što me zanima!

Iznenađenje na SP-u, Hrvatska protiv Kine za Olimpijske igre! 'Došli smo ostvariti nešto više'

Kina je s 10-8 pobijedila Brazil i time izborila osminu finala s Hrvatskom, koja pobjedom u toj utakmici može osigurati plasman na Olimpijske igre u Parizu
Vidi originalni članak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Južnoafričku Republiku 29-6 u 3. kolu Svjetskog prvenstva u Dohi.

- Očekivano uvjerljivo, pa je i lakše onda zaboraviti poraz od Španjolske - rekao je Franko Lazić, koji je s četiri gola bio najbolji strijelac Hrvatske protiv Južne Afrike.

Porazom od Španjolske u drugom kolu 'barakude' su ostale bez prvog mjesta u skupini, direktnog plasmana u četvrtfinale, ali i plasmana na Olimpijske igre u Parizu.

'Barakude' protiv Kine za OI

Srećom, naši vaterpolisti mjesto u Parizu mogu osigurati pobjedom na idućoj utakmici. Suparnik će im biti Kina, koja je iznenadila Brazil i pobijedila 10-8.

- Sad se fokusiramo odmah na osminu finala. Uvijek svaka utakmica u borbi za olimpijske igre nosi sa sobom i određeni pritisak, onako lagano, u podsvijesti. To se možda malo dalo za primijetiti i kod Talijana protiv Rumunjske i da sad ne spominjem dalje. Nama je imperativ jednostavno pobjeda u osmini finala. Ulazak u tu utakmicu bez straha, maksimalno i ući u četvrtfinale Svjetskog prvenstva - Lazić je dodao.

Kapetan Ivan Krapić također je zabio četiri gola, ali prije svega, zadovoljan je nastupom Hrvatske protiv reprezentacije koja nije bila na istoj razini.

- Odmah smo, od početka bili pravi odnosno ozbiljno smo ušli u utakmicu, koliko god Južnoafrička Republika bila daleko ispod nas kada govorimo o kvaliteti. Mislim da smo bili raznovrsni, lepršavi, nitko se nije ozlijedio, pa ni previše umorio i sada idemo prema osmini finala. Po meni je ovo bila utakmica samo da se što prije osvježimo. Utakmica koja nam nije toliko psihološki bila opterećujuća kao one dvije prijašnje i kao što će biti u nastavku turnira. Odmorili smo Vrlića i Lončara, sve ide kako treba. Samo, nismo mi došli ovdje kako bi pobijedili Australiju ili danas-sutra Brazil, Kinu, svejedno. Ne, mi smo ovdje došli po nešto više - zaključio je Krapić.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Angela04727 10.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - - -> NU21.FUN

  • Kawasaki CH 09.02.2024.

    Cucak odlazi,ne sramoti HR.

  • simri 09.02.2024.

    Pobijedit ćemo i onda će Tucak reći da smo nas 4 milijuna pobijedili naciju od više od milijarde stanovnika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare