Obavijesti

Sport

Komentari 5

Iznenađenje na SP-u, Hrvatska protiv Kine za Olimpijske igre! 'Došli smo ostvariti nešto više'

Iznenađenje na SP-u, Hrvatska protiv Kine za Olimpijske igre! 'Došli smo ostvariti nešto više'
4

Kina je s 10-8 pobijedila Brazil i time izborila osminu finala s Hrvatskom, koja pobjedom u toj utakmici može osigurati plasman na Olimpijske igre u Parizu

VIDEO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Južnoafričku Republiku 29-6 u 3. kolu Svjetskog prvenstva u Dohi.

- Očekivano uvjerljivo, pa je i lakše onda zaboraviti poraz od Španjolske - rekao je Franko Lazić, koji je s četiri gola bio najbolji strijelac Hrvatske protiv Južne Afrike.

Zagreb: Hrvatska i Španjolska u finalu Europskog prvenstva u vaterpolu

Porazom od Španjolske u drugom kolu 'barakude' su ostale bez prvog mjesta u skupini, direktnog plasmana u četvrtfinale, ali i plasmana na Olimpijske igre u Parizu.

'Barakude' protiv Kine za OI

Srećom, naši vaterpolisti mjesto u Parizu mogu osigurati pobjedom na idućoj utakmici. Suparnik će im biti Kina, koja je iznenadila Brazil i pobijedila 10-8.

Zagreb: Slavlje Barakuda nakon osiguranog finala u Europskom prvenstvu

- Sad se fokusiramo odmah na osminu finala. Uvijek svaka utakmica u borbi za olimpijske igre nosi sa sobom i određeni pritisak, onako lagano, u podsvijesti. To se možda malo dalo za primijetiti i kod Talijana protiv Rumunjske i da sad ne spominjem dalje. Nama je imperativ jednostavno pobjeda u osmini finala. Ulazak u tu utakmicu bez straha, maksimalno i ući u četvrtfinale Svjetskog prvenstva - Lazić je dodao.

Kapetan Ivan Krapić također je zabio četiri gola, ali prije svega, zadovoljan je nastupom Hrvatske protiv reprezentacije koja nije bila na istoj razini.

- Odmah smo, od početka bili pravi odnosno ozbiljno smo ušli u utakmicu, koliko god Južnoafrička Republika bila daleko ispod nas kada govorimo o kvaliteti. Mislim da smo bili raznovrsni, lepršavi, nitko se nije ozlijedio, pa ni previše umorio i sada idemo prema osmini finala. Po meni je ovo bila utakmica samo da se što prije osvježimo. Utakmica koja nam nije toliko psihološki bila opterećujuća kao one dvije prijašnje i kao što će biti u nastavku turnira. Odmorili smo Vrlića i Lončara, sve ide kako treba. Samo, nismo mi došli ovdje kako bi pobijedili Australiju ili danas-sutra Brazil, Kinu, svejedno. Ne, mi smo ovdje došli po nešto više - zaključio je Krapić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše