To je to što me zanima!

Barca je pokradena? Zašto je sudac poništio gol Neymaru?

U sudačkoj nadoknadi golman domaćina krenuo je ispucati loptu, no Neymar mu ju je ukrao i zabio gol. Glavni sudac je sve skupa označio kao prekršaj nad golmanom
Vidi originalni članak

Neymar je kao i još nekolicina drugih zvijezda Barcelone na iznenađenje mnogih protiv Real Sociedada bio na klupi. Ušao je tek u 58. minuti umjesto Pedra , a trener Luis Enrique objasnio je to činjenicom kako se brazilski reprezentativac tek vratio s blagdana i nije bio ' potpuno svjež '.

U sudačkoj nadoknadi golman domaćina Gerónimo Rulli krenuo je ispucati loptu, no Neymar mu ju je ukrao i zabio gol . Sudac Carlos Del Cerro označio je prekršaj nad golmanom iako Brazilac Argentinca zapravo nije ni taknuo . Nešto slično je puno puta u svojoj karijeri pokušavao Thierry Henry , no ni njemu to suci nisu tolerirali.

Iako su u pravilu golmani zaštićeni pri ispucavanju lopte, sve skupa je zapravo nejasno jer golman je ispustio loptu i izgubio ju da ga Neymar nije ni taknuo. Golmani su po mnogima nepravedno ' zaštićena vrsta ' i postavlja se pitanje je li ovo trebao biti izjednačujući gol za Barcelonu, i trebaju li suci dozvoljavati ovakvu 'krađu' lopte?

Ruka u šesnaestercu: Namjera, ili (ne)prirodan položaj?

Još jedna situacija 'zapela je za oko' nakon koje se navijači Barcelone pitaju 'zašto Realu, a nama ne? ' U 15. minuti Inga Martineza je lopta pogodila u ruku i mnogi bi suci za takvo što svirali penal. Iako igrač Real Sociedada nije imao namjeru igrati loptom, ruka nikako nije bila u prirodnom položaju i činjenica je kako je spriječila njen put.

U skoro identičnoj situaciji nekoliko sati ranije na Mestalli lopta je pogodila u ruku igrača Valencije Negreda , a sudac Jesús Gil dosudio je penal za Real Madrid. Navijači Barcelone pitaju se postoje li u Primeri dvostruka mjerila , a procjenu prepuštamo Vama .

Idi na 24sata

Komentari 128

  • zeljkov1 06.01.2015.

    Ej sportski novinaru,znaš li ti nogometna pravila?vjerovatno si veliki barcin navijač.neymar je trebao dobiti žuti karton,a ti daj otkaz.što bi rekao ćiro-komentar u pječku m aterinu,sine.

  • Hrvat1995 06.01.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • RadaEx Horvat 06.01.2015.

    A šta da je sada golman potpuno zamahnio nogom sigurno bi mu napukla kost tako da je ovo potpuno fer a ono sto je henry zabio to je vjerojatno pogreska suca

Komentiraj...
Vidi sve komentare