To je to što me zanima!

Barca u četiri utakmice protiv Milana 1.303 dodavanja više!

Mi se nismo žalili nakon nedosuđenih penala u 1. utakmici. Usporene snimke su u oba slučaja pokazale da su s pravom dosuđeni, rekao je Guardiola nakon utakmice
Vidi originalni članak

Nogometaši Barcelone i Milana ove sezone su odigrali četiri utakmice u Ligi prvaka…

Barcelona je u skupini osvojila četiri od mogućih šest bodova, odigravši na startu na stadionu Camp Nou 2-2, a potom je slavila u Milanu s 3-2.

Isti učinak, remi i pobjedu, uknjižila je Barcelona i u četvrtfinalu Lige prvaka, uz tu razliku što je ovoga puta remizirala u gostima (0-0), a pobijedila pred svojim navijačima (3-1).

U te četiri utakmice, Barcelonini igrači imali su čak 1.303 točna dodavanja više od Milanovih!

U golovima je u ta četiri dvoboja omjer 8-5 u korist Barcelone, u ukupnom broju udaraca na gol 77-28, a u udarcima u okvir 24-10…

Guardiola odgovorio na napade

Šteta, taj drugi penal se dogodio u trenucima kada Barcelona i nije igrala posebno dobro, pred kraj prvog poluvremena. Oni su imali dva penala. Jedan smo im mi poklonili, a drugi sudac. Napravili smo dosta pogrešaka i imali puno netočnih dodavanja kada smo bili u situacijama utrčavanja u prazan prostor. Kod rezultata 1-1 osjetili smo svoju šansu za prolaz. Dakako, nakon što je Barcelona povela s 3-1, bilo joj je znatno lakše mirno privesti utakmicu kraju – izjavio je Allegri.

- Nije bilo lako otići na odmor nakon tog dubioznog penala. Još su imali i sreće kod trećeg pogotka, kako im se lopta odbila. Nakon toga se Barcelona opustila i protok lopte joj je bio puno bolji. Mi smo imali puno mogućnosti za stvaranje prilika, ali smo suviše griješili u dodavanjima i donosili neke pogrešne odluke – dodao je trener Milana.

Krivac za drugi jedanaesterac, Alessandro Nesta, nije se mogao složiti da je njegov duel s Puyolom odnosno Busquetsom bio za najstrožu kaznu.

- Povukao sam Puyola, ali tek nakon što je on mene blokirao u pokušaju da pratim Busquetsa. Nitko od igrača Barcelone nije protestirao kada se to dogodilo – rekao je 36-godišnji Talijan koji je nakon toga dao zaključiti da je najvjerojatnije odigrao posljednju utakmicu za Milan u Ligi prvaka.

- Odlazim uzdignute glave. Imam 36 godina i dao sam sve što sam mogao – zaključio je.

I dok "rossoneri" kritiziraju suca, Katalonci ga hvale.

- Mi se nismo žalili nakon nedosuđenih jedanaesterca u prvoj utakmici. Usporene snimke su u oba slučaja pokazale da je s pravom dosuđen kazneni udarac. Kada nekoga vučete za majicu u šesnaestercu, onda je to penal. Učili su me to od malih nogu – rekao je Guardiola.

- Ako gospodin Mourinho ili Ibrahimović misle da nismo zaslužili prolazak u polufinale i da smo tu samo zbog pomoći sudaca, onda im imam samo za poručiti da to činimo peti put zaredom. To, ustvari, nešto i znači – izjavio je trener Katalonaca.

Idi na 24sata

Komentari 150

  • sala 06.04.2012.

    u tom silnom dodavanju im je najvise DODAL sudac ( penale)

  • BijesniLeptir 05.04.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Phreex 04.04.2012.

    Sudacke pogreske su uvijek postojale i uvijek ce postojati. Ali nekom pukom slucajnoscu, svaki put kad je Barca u nockout fazi LP u neugodnoj situaciji, bas onda sudac donese neku kontroverznu odluku u korist Barce. I nemojte sad srat da te sudacke odluke nisu bile jaaaako diskutabilne. Prevelike su to slucajnosti....

Komentiraj...
Vidi sve komentare