Obavijesti

Sport

Komentari 150

Barca u četiri utakmice protiv Milana 1.303 dodavanja više!

Barca u četiri utakmice protiv Milana 1.303 dodavanja više!
1

Mi se nismo žalili nakon nedosuđenih penala u 1. utakmici. Usporene snimke su u oba slučaja pokazale da su s pravom dosuđeni, rekao je Guardiola nakon utakmice

VIDEO

Nogometaši Barcelone i Milana ove sezone su odigrali četiri utakmice u Ligi prvaka…

Barcelona je u skupini osvojila četiri od mogućih šest bodova, odigravši na startu na stadionu Camp Nou 2-2, a potom je slavila u Milanu s 3-2.

Isti učinak, remi i pobjedu, uknjižila je Barcelona i u četvrtfinalu Lige prvaka, uz tu razliku što je ovoga puta remizirala u gostima (0-0), a pobijedila pred svojim navijačima (3-1).

U te četiri utakmice, Barcelonini igrači imali su čak 1.303 točna dodavanja više od Milanovih!

U golovima je u ta četiri dvoboja omjer 8-5 u korist Barcelone, u ukupnom broju udaraca na gol 77-28, a u udarcima u okvir 24-10…

Guardiola odgovorio na napade

Šteta, taj drugi penal se dogodio u trenucima kada Barcelona i nije igrala posebno dobro, pred kraj prvog poluvremena. Oni su imali dva penala. Jedan smo im mi poklonili, a drugi sudac. Napravili smo dosta pogrešaka i imali puno netočnih dodavanja kada smo bili u situacijama utrčavanja u prazan prostor. Kod rezultata 1-1 osjetili smo svoju šansu za prolaz. Dakako, nakon što je Barcelona povela s 3-1, bilo joj je znatno lakše mirno privesti utakmicu kraju – izjavio je Allegri.

- Nije bilo lako otići na odmor nakon tog dubioznog penala. Još su imali i sreće kod trećeg pogotka, kako im se lopta odbila. Nakon toga se Barcelona opustila i protok lopte joj je bio puno bolji. Mi smo imali puno mogućnosti za stvaranje prilika, ali smo suviše griješili u dodavanjima i donosili neke pogrešne odluke – dodao je trener Milana.

Krivac za drugi jedanaesterac, Alessandro Nesta, nije se mogao složiti da je njegov duel s Puyolom odnosno Busquetsom bio za najstrožu kaznu.

- Povukao sam Puyola, ali tek nakon što je on mene blokirao u pokušaju da pratim Busquetsa. Nitko od igrača Barcelone nije protestirao kada se to dogodilo – rekao je 36-godišnji Talijan koji je nakon toga dao zaključiti da je najvjerojatnije odigrao posljednju utakmicu za Milan u Ligi prvaka.

- Odlazim uzdignute glave. Imam 36 godina i dao sam sve što sam mogao – zaključio je.

I dok "rossoneri" kritiziraju suca, Katalonci ga hvale.

- Mi se nismo žalili nakon nedosuđenih jedanaesterca u prvoj utakmici. Usporene snimke su u oba slučaja pokazale da je s pravom dosuđen kazneni udarac. Kada nekoga vučete za majicu u šesnaestercu, onda je to penal. Učili su me to od malih nogu – rekao je Guardiola.

- Ako gospodin Mourinho ili Ibrahimović misle da nismo zaslužili prolazak u polufinale i da smo tu samo zbog pomoći sudaca, onda im imam samo za poručiti da to činimo peti put zaredom. To, ustvari, nešto i znači – izjavio je trener Katalonaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 150
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu