To je to što me zanima!

Barcelona posuđuje po Americi, kod kuće im nitko ne da ni centa

Katalonci su morali u SAD po 'veliki iznos novca' da bi mogli isplatiti plaće. Posudili su od poznate američke investicijske banke Goldman-Sachs. Na domaćem se tržištu više ne mogu zaduživati
Vidi originalni članak

Trener Ronald Koeman vratio je identitet i pobjede u igru Blaugrane, ali klub nije samo prva momčad, a Barcelona danas to je: kaos u klupskom vrhu i računi u debelom minusu.

POGLEDAJTE VIDEO: Raketa više nije dio teške priče

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Poznati katalonski ekonomist Marc Ciria (uspješni savjetnik bivšeg predsjednika Barce Joana Laporte) za novinsku agenciju EFE otkrio je u kolikim je problemima ponos Katalonije pod vodstvom Josepa Marie Bartomeua.

- Prodajom petorice igrača (Luis Suarez, Arturo Vidal, Arthur Melo, Rafinha Alcantara i Nelson Semedo) smanjili su troškove za 80 milijuna eura i... Svejedno nemaju za plaće. A kako im u Španjolskoj više nitko ne da ni centa jer su dužni skoro pola milijarde eura. morali su po novac u inozemstvo - objašnjava Ciria.

- Jako su veliki iznos dobili od Amerikanaca. Ali kad se zna tko im je pomogao onda priča dobiva još tužnije konotacije. Goldman Sachs ne posuđuje. To je investicijska banka. Kamata 3-4%, ako ne platiš dug se pretvara u udio u vlasništvu. Pandemija je svima napravila probleme, ali Barcelona je već dugo u minusu, a da niti nakon uštede od 80 milijuna eura nemaju za plaće... Jako loše. Klub je baš u jako lošem stanju - rekao je Marc Ciria.

U Ligi prvaka ispali od Liverpoola igrajući kao pijani na Anfieldu, sezonu kasnije ispali tako što su popili sramotnih 8 komada od Bayerna, u Primeri gledali kako naslov prvaka slavi Real Madrid, Messi jedva čeka otići s Nou Campa, posuđuju za plaće i to u Americi jer kod kuće su već dužni pola milijarde...

Bartomeu bi uskoro trebao dobiti po glavi glasovanjem o nepovjerenju, ali čak i da sutra odleti s čela Barcelone: u kakvom stanju ostavlja klub koji je više od kluba? Po svemu sudeći - katastrofalnom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • PredragKišurek 14.10.2020.

    Da bar svi propadne daju novce ne moralne sad kukaju da prodaju sad 2 Messi Nemogu isplatiti čisti glupani.

  • baja55555 14.10.2020.

    suza mi krenula

Komentiraj...
Vidi sve komentare