To je to što me zanima!

Bašić: Brat blizanac Jakov igra u SAD-u, možda ode i u MLS

Ova momčad je puno bolja od one koja je zadnji put gostovala na Rujevici i zato se imamo pravo nadati i boljem rezultatu. Pogotovo ako ponovimo pristup kao protiv Osijeka, kaže Hajdukov Toma Bašić
Vidi originalni članak

Rijeka je još uvijek neporažena u tekućem prvenstvu, ali i Hajduk je u seriji pozitivnih rezultata preko dva mjeseca, a zadnji poraz nanijela im je upravo Rijeka na Poljudu. Danas bi neodlučeni ishod produžio i jednu i drugu seriju, no teško da bi prije početka utakmice remi potpisali i jedni i drugi, a pogotovo ne navijači Rijeke, koji će napokon napuniti Rujevicu - sve ulaznice rasprodane su dva dana prije derbija.

- Prošle sezone igrao sam na Rujevici, znam što nas čeka tamo, kakva atmosfera i protivnik, no navikli smo igrati i pred punim tribinama, i protiv napaljenog protivnika, tako da nas to neće nimalo smetati - kaže Hajdukov veznjak Toma Bašić i dodaje:

- Ova momčad je puno bolja od one koja je zadnji put gostovala na Rujevici i zato se imamo pravo nadati i boljem rezultatu. Pogotovo ako ponovimo pristup kao protiv Osijeka, kada smo odgovorili na njihovu čvrtsoću i agresivnost jednakom mjerom. Na svaku utakmicu idemo s namjerom da je i pobijedimo, pa ćemo tako ići i na ovu, a hoćemo li, to ćemo vidjeti nakon 90 minuta...

Toma je radom na treninzima zaslužio povjerenje trenera Pušnika, koji ga redovito koristi, a povjerio mu je i ulogu izvođača slobodnih udaraca.

- Bilo bi lijepo da uđe jedan na Rujevici, već dugo nisam zabio iz slobodnog udarca. Trudim se koliko mogu, ima dosta kvalitetnih igrača u veznom redu Hajduka, svatko želi igrati u postavi, pa tako i ja.

Malo je poznato da Toma ima brata blizanca Jakova, koji također igra nogomet.

- Brat je trenutačno u Americi, na studiju biologije u Bostonu, gdje igra i nogomet. Otišao je tamo kao stoper, a sada igra u vezi. Iznenadio sam se kad sam vidio neke snimke, popravio se jako, baš je dobar... - hvali ga Toma, a na pitanje ima li za brata mjesta u Hajduku dodaje:

- Ha, tko zna, vidjet ćemo... Navijač je Hajduka, tako da bi mu sigurno bilo drago obući 'bili' dres, vidjet ćemo što će biti tijekom studija, možda zaigra i u MLS-u.

Braća se redovito čuju, a Jakov ne propušta priliku da savjetuje i ohrabri Tomu prije svake važne utakmice. Pitanje tko je bolji, ostat će za sada bez odgovora.

- On je uvijek bio čvršći, jači, a ja sam imao bolju tehniku, bolje sam baratao loptom. Da nas je nekako smiksati, bio bi to top igrač, puno bolji nego smo ovako, svaki za sebe.

Krajem mjeseca blizanci Bašić slave 20. rođendan. Tomine želje vezane su uz Hajduk.

- Bilo bi lijepo da uzmemo sve bodove i da uoči rođendana 25. studenoga potpišem ugovor s Hajdukom. U tijeku su pregovori, nadam se da ćemo sve vrlo brzo dogovoriti i potpisati.

Od zadnjih hajdukovaca koji su svladali Rijeku dvojica u mirovini, dvojica u - Rijeci!

Idi na 24sata

Komentari 28

  • delboy44 05.11.2016.

    Danas hajduk uzima min.bod rijeci. Meni kao dinamovcu to pase.

  • Josip Joe Milovich 05.11.2016.

    X bi odgovarao svima, Dinamo gubi sutra 100%

  • shameless 05.11.2016.

    Pobjeda Rijeke sigurna, dal će biti hendikep ili ne ovisi samo o tome koliko će penala sudac dosuditi za Hajduk.

Komentiraj...
Vidi sve komentare