To je to što me zanima!

BBC se pomirio s Linekerom, opet će voditi poznatu emisiju

Poznata britanska nogometna emisija nije se održala prošlog vikenda zato što je voditelj Gary Neville izbačen, a kolege Alan Shearer i Ian Wright solidalizirali su se s njime i odbili biti gosti emisije
Vidi originalni članak

Gary Lineker (62) vraća se na posao, objavili su engleski mediji. Podsjetimo, proslavljeni engleski nogometaš izbačen je s najdugovječnije nogometne emisije Match of The Day zbog žestoke kritike na račun britanske blade. 

Ministrica unutarnjih poslova Suella Braverman, dijete indijskih imigranata, najavila je novi zakon kojim će se smanjiti broj brodova kojim imigranti dolaze u Ujedinjeno Kraljevstvo. Lineker ju je kritizirao na profilu na Twitteru koji prati 8,8 milijuna ljudi.

- Zaboga, ovo je više nego grozno - napisao je uz poveznicu na video ministrice.

Lineker je više od 20 godina neizostavni dio popularne britanske emisije, a njegov je povratak potvrdio Tim Davie, direktor BBC-a.

SKANDAL NA BBC-u Lineker je usporedio britansku politiku s nacistima, kolegica ga brani: Danas neću voditi emisiju

- Gary je vrijedan član BBC-a i znam koliko BBC znači Garyju. Veselim se što će ponovno voditi naš program u nadolazećem vikendu. Svi su svijesni da je ovo bio teški period za zaposlenike, voditelje i, najbitnije, naše gledatelje. Ispričavam se zbog ovoga - rekao je Davie.

Lineker će pratiti pravila

Direktor BBC-a najavio je da će kompanija pokrenuti neovisnu istragu smjernica firme za društvene mreže, a poseban će fokus biti na freelancere koji se ne bave vijestima i aktualnim događajima, kao što je Lineker.

SKANDAL NA BBC-U Linekera izbacili iz BBC emisije zbog komentara, legende rekle: E pa nećemo ni mi sudjelovati!

Bivši nogometaš poštovat će nove smjernice BBC-a za društvene mreže, ali je također stavio novu objavu o imigrantima na Twitter.

- Koliko god zadnji dani bili teški, jednostavno je neusporedivo s onima koji su morali napustiti svoje domove zbog progona ili rata kako bi našli utočište u zemlji koja je toliko daleko. Dirljivo je vidjeti empatiju toliko ljudi prema njihovoj nevolji - zaključio je Neville.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Toni1911 13.03.2023.

    Luka Tunjic,ajde molim te,ali molim te ako si vec sportski novinar daj nemoj raditi takve greske u clanku. Ako vec ne znas o kome se radi a volio bi napisati,da ne kazem kopirati clanak onda bar procitaj to sto si pisao ili kopirao s razumijevanjem. To ti je dvije minute posla,nemoj se blamirati

  • Mata10 13.03.2023.

    Žalosno je da je BBC popustio. Tip uspoređuje Englesku sa Hiotlerovom Njemačkom. Nešto se ne sjećam da sam igdje pročitao da su tisuće i tisuće navaljivale da uđu u Njemačku tridesetih godina. Da ne govorimo o milijunima mrtvih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare