Sport

Komentari 3

BBC se pomirio s Linekerom, opet će voditi poznatu emisiju

BBC se pomirio s Linekerom, opet će voditi poznatu emisiju

Poznata britanska nogometna emisija nije se održala prošlog vikenda zato što je voditelj Gary Neville izbačen, a kolege Alan Shearer i Ian Wright solidalizirali su se s njime i odbili biti gosti emisije

Gary Lineker (62) vraća se na posao, objavili su engleski mediji. Podsjetimo, proslavljeni engleski nogometaš izbačen je s najdugovječnije nogometne emisije Match of The Day zbog žestoke kritike na račun britanske blade. 

229623,Match of The Day 2018/19

Ministrica unutarnjih poslova Suella Braverman, dijete indijskih imigranata, najavila je novi zakon kojim će se smanjiti broj brodova kojim imigranti dolaze u Ujedinjeno Kraljevstvo. Lineker ju je kritizirao na profilu na Twitteru koji prati 8,8 milijuna ljudi.

- Zaboga, ovo je više nego grozno - napisao je uz poveznicu na video ministrice.

Lineker je više od 20 godina neizostavni dio popularne britanske emisije, a njegov je povratak potvrdio Tim Davie, direktor BBC-a.

- Gary je vrijedan član BBC-a i znam koliko BBC znači Garyju. Veselim se što će ponovno voditi naš program u nadolazećem vikendu. Svi su svijesni da je ovo bio teški period za zaposlenike, voditelje i, najbitnije, naše gledatelje. Ispričavam se zbog ovoga - rekao je Davie.

Lineker će pratiti pravila

Direktor BBC-a najavio je da će kompanija pokrenuti neovisnu istragu smjernica firme za društvene mreže, a poseban će fokus biti na freelancere koji se ne bave vijestima i aktualnim događajima, kao što je Lineker.

Bivši nogometaš poštovat će nove smjernice BBC-a za društvene mreže, ali je također stavio novu objavu o imigrantima na Twitter.

- Koliko god zadnji dani bili teški, jednostavno je neusporedivo s onima koji su morali napustiti svoje domove zbog progona ili rata kako bi našli utočište u zemlji koja je toliko daleko. Dirljivo je vidjeti empatiju toliko ljudi prema njihovoj nevolji - zaključio je Neville.

Najčitaniji članci