To je to što me zanima!

BBC: Tko zna što bi bilo da Boban nije imao loš dan?

Dopisnik BBC-a iz Španjolske u svom se članku pozabavio Ćirom Blaževićem sjetivši se njegova najvećeg uspjeha i bronce sa SP-a u Francuskoj
Vidi originalni članak

Internetska stranica BBC-a u velikom tekstu biranim riječima donosi tekst o novome životnom uspjehu Ćire Blaževića, vukući paralele s njegovim vođenjem Hrvatske na SP-u 1998. godine.
"Baš kao što je sa svojim nogometašima u devedesetima za hrvatski narod imao iscjeliteljsku ulogu, sada se ista situacija ponavlja u Bosni i Hercegovini", ističe Phil Minshull, dopisnik BBC-a iz Španjolske, u svom blogu na BBC-ovim stranicama:
"Tko zna što bi se dogodilo u Francuskoj 1998. da Zvonimir Boban nije imalo loš dan, ili da Goran Vlaović nije sjajnu priliku za izjednačenje potrošio prebacivši gol Fabiena Bartheza u polufinalnom dvoboju Svjetskog prvenstva s domaćinima Francuzima."
- Nikad u svojoj karijeri nisam pred sobom imao dva tako važna dvoboja. Pod golemim smo pritiskom, najvišim mogućim očekivanjima navijača. Ne smijemo ih razočarati – prenosi Minshull Blaževićeve riječi te nastavlja:
- Ne očekujem od bilo kojeg igrača ništa manje od njegova maksimuma. Ne očekujem također da bilo koji od njih ima pshičku blokadu od žutog kartona u prvoj, lisabonskoj utakmici. Svakoga tko će je imati izbacit ću iz reprezentacije. Moramo ostvariti pozitivan rezultat u Lisabonu makar uzvrat dočekali u krnjem sastavu.
“U Lisabonu će, kao i bilo gdje u svijetu, Bosna i Hercegovina iza sebe imati lojalnu i bučnu skupinu navijača, čime se može pohvaliti malo koja svjetska reprezentacija. Egzodus stanovništva prouzročen ratnim stradanjima sada se nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine vraća oduševljavajućom navijačkom podrškom na stadionima širom Europe”, uzbuđeno zaključuje BBC-jev komentator.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Bloomy 10.11.2009.

    a ti si srbko stvarno neki jadan i žalostan lik,ajde,ajde sve bu ok,pa budete i vi valjda jednom blizu trećeg mjesta

  • bosnia_80 10.11.2009.

    @srbko..jako zanimljiv i simpatičan komentar:) Ali mene ne možeš prevarit skužio sam te, nadaš se porazu BiH od Portugala, samo iz jednog razloga...Strah te da ćemo vas razvaliti ako se sretnemo u JAR :) Priznaj, hehe.. P.S. Usput taj tvoj najveći klub ovih prostora, kako nazivaš c.zvezdu, raspadom SFRJ postao je manji od MAKOVA ZRNA ..a to dovoljno govori na kakvim osnovama je bio izgrađen njegov nekadašnji uspijeh...

  • srbko 10.11.2009.

    Šta bi bilo, kad bi bilo. Te \'98 ste igrali najbolji fudbal. Ali ste imali nesreću (Hvala Bogu) da naletite na domaćina koji je morao da osvoji to prvenstvo. Meni kao Srbinu je izuzetno drago da niste uspeli. Fudbal kakav ste tada igrali zaslužio je titulu, ali kao što već rekoh, hvala Bogu. Ćiro je car, Jedini Hrvat kojeg mogu da smislim, dobro de i Severinu, u filmu. Sjajan lik, veliki i dokazani stručnjak. Šteta što vodi pogrešne ekipe. Ipak umreće a neće mu se ispuniti životna želja. Nikada neće postati trener Crvene Zvezde, najvećeg kluba iz ovog dela Evrope, a sve bi dao za to. Nadam se da neće uspeti sa repkom BiH, ali mu želim dobro zdravlje, dug život i poraz protiv Portugala.

Komentiraj...
Vidi sve komentare