To je to što me zanima!

Bilić u Kini! Preuzeo je klub iz Pekinga i postao konkurent Leki

Financijski detalji istog još su tajna, ali zna se što Kina i dalje nosi u tom smislu. Bilić je zamijenio Bruna Genesija koji je ostavio momčad na drugom mjestu ispod Shanghai SIPG-a, kluba koji je prije samo nekoliko dana preuzeo Ivan Leko
Vidi originalni članak

Svega tri tjedna otkako su ga "najurili" u WBA-u, Slaven Bilić (52) ima novi posao. Bez velikih najava, skoro pa iz vedra neba bivši hrvatski izbornik otišao je u Kinu, preuzeo je Beijing Sinobo Gouan potpisavši dvogodišnji ugovor.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Financijski detalji istog još su tajna, ali zna se što Kina i dalje nosi u tom smislu. Bilić je zamijenio Bruna Genesija koji je ostavio momčad na drugom mjestu ispod Shanghai SIPG-a, kluba koji je prije samo nekoliko dana preuzeo još jedan Hrvat, Ivan Leko. Uskoro će, dakle, i hrvatski derbi u Kini.

Biliću će Beijing biti još jedna stanica u trenerskoj karijeri nakon Hajduka, Hrvatske, Lokomotiva, Bešiktaša, Al-Ittihada, West Hama te posljednje u WBA-u. Ondje ga čeka momčad čiji je najvrjedniji igrač Francuz Bakambu, a od poznatijih lica tamo je i bivši brazilski reprezentativac Renato Augusto, Španjolac Jonathan Viera...

- Ljudi su mislili da sam očekivao otkaz, ali ja sam se osjećao ugodno. U intervjuu nakon utakmice sam rekao da se ne zamaram tim stvarima jer sam bio sretan što smo osvojili bod protiv Cityja i nisam razmišljao o budućnosti. Kad smo ušli u autobus i krenuli nazad, jedan od suradnika je na mobitelu pročitao vijest da mi se sprema smjena. Tek tad sam shvatio da se nešto događa - rekao je Bilić  intervjuu za Telegraph nakon otkaza u Engleskoj.

- Ne mogu reći da sam bio šokiran, ali nisam to očekivao. Svjestan sam da u ovom poslu uvijek postoji opasnost da dobiješ otkaz i u svakoj ligi je nekoliko trenera koji se stalno spominju u tom kontekstu u medijima i u vezi s kladionicama. Najveći signal koji trener može dobiti da ne radi dobro je onaj od publike i navijača na stadionu. No ovo je čudno razdoblje s praznim tribinama pa nemaš tu povratnu informaciju. Nitko ne može reći da smo igrali odlično budući da smo osvojili sedam bodova u trinaest kola, ali definitivno smo napredovali. Svi su ionako prije početka sezone govorili da ćemo sigurno ispasti i da ćemo biti uvjerljivo zadnji. No dobro smo se nosili s protivnicima i smatram da smo bili u igri u svakoj utakmici. Na papiru smo sigurno najslabija momčad, ali igrači su pokazali da se mogu boriti za ostanak.

 

Idi na 24sata

Komentari 43

  • NEMAK 06.01.2021.

    E moj nane, ode ti u kinu, dok kljuno i žućo rasturaju u ligama petice

  • Mthesecond 06.01.2021.

    Mjesto da ceka priliku za neki novi posao u premijershipu il u nekom klubu koji konkurira za premiership on u Kinu. Pomalo cudna odluka,no ocito se zasitio Engleza,a ovamo dobio ponudu koja se ne odbija,milijuna nikad dosta :))) Nema nekog pritiska u toj ligi,konkurencija laksa I to mu je ko da ide na godisnji :))) Lova sjeda na racun,sto napravi da napravi nece ga nitko ganjati za to :)))

  • Dinbavi18 06.01.2021.

    Pa zar nisu Leko i Bilic splitski asovi koji su trebali na klupu hajduka? Toliko se kunete tim trenerima, a oni lagano u kinu odu. Drže do dišpeta hah

Komentiraj...
Vidi sve komentare