To je to što me zanima!

Najefikasnija utakmica SP-a: Lukaku stigao C. Ronalda!

Belgija je u najefikasnijoj utakmici ovog Svjetskog prvenstva s visokih 5-2 slavila protiv slabašnog Tunisa. Dva gola za Belgiju za zabijali Lukaku i Hazard, a jedan je dodao Batshuayi. Za Tunis su zabili Bronn i Khazri...
Vidi originalni članak

Završila je najefikasnija utakmica ovog Svjetskog prvenstva, a Belgija je ostvarila uvjerljivu pobjedu nad Tunisom od 5-2. Utakmica je započela uraganski i već u 16. minuti Belgija je vodila 2-0.

Iako se činilo kako će Belgija vrlo brzo riješiti pitanje pobjednika, Tunižani su samo 109 sekundi nakon drugog belgijskog gola zabili za 2-1.

No, to je samo razljutilo igrače belgijske reprezentacije koji su samo ubacili u brzinu više i dodali još nova tri gola. Za Tunižane je pred sam kraj zabio još Khazri kako bi ublažio taj poraz.

Bitno je spomenuti kako se Lukaku s ta dva gola izjednačio s Cristianom Ronaldom na prvom mjestu strijelaca ovog Svjetskog prvenstva, a obojica su postigla četiri gola. 

Osim što se izjednačio s Cristianom, Lukaku je postao najbolji strijelac u povijesti Belgije na Svjetskim i Europskim prvenstvima sa sedam zabijenih golova.

Također, napadač Manchester Uniteda postao je prvi igrač koji je zabio dva ili više golova na dvije vezane utakmice na SP-u još od Maradone kojem je to pošlo za rukom 1986. godine u utakmici protiv Engleske, odnosno Belgije. 

Ovo je prvi put u povijesti da je Belgija zabila pet golova na jednoj utakmici na Svjetskom prvenstvu. 

Rezultati by SofaScore

Pobjedom je Belgija došla na korak od plasmana u osminu finala SP-a, a također se nalaze na prvom mjestu grupe E, no Engleska tek treba odigrati utakmicu protiv Paname

Prema izboru SofaScorea igrač utakmice je Eden Hazard koji je dobio ocjenu 9,0.

Belgium - Tunisia Rezultati uživo
Idi na 24sata

Komentari 65

  • Soliterba 24.06.2018.

    ovaj garavi u sesnestercu dobije udarac i kaze ma nije nista hahah koji vic... brazilci bi se valjali rad toga do finala

  • 23.06.2018.

    belgija igra odlično

  • d620 23.06.2018.

    to se i znalo prije prventsva. belgija je uz brazil, njemacku i francusku top favorit. koja momcad. sama krema. a tek onda idu spanjolska, argentina, engleska........ mi spadamo u potencijalne mine

Komentiraj...
Vidi sve komentare