To je to što me zanima!

Bender i Žižić: Počeli su skupa u Splitu, završit će u Bostonu

Bender ima velik potencijal, a Žižić sjajne radne navike, rekao je bivši centar Bostona Dino Rađa u čijem bi bivšem klubu obojica mogli završiti nakon NBA drafta
Vidi originalni članak

Akcije Dragana Bendera rastu iz tjedna u tjedan, vrlo lako bi mogao nadmašiti Marija Hezonju i postati najprije izabrani Hrvat u povijesti NBA drafta. Antu Žižića američki stručnjaci ne vide među najboljih 20, ali smatraju da bi i jedan i drugi mogli završiti u Boston Celticsima.

Još se, doduše, ne zna tko će birati s koje pozicije u samome vrhu, no ne donesu li kuglice na lutriji nikakve promjene, Boston Celticsi birat će treći.

Prema odlično upućenom DraftExpressu, izabrat će Dragana Bendera. Antu Žižića DraftExpress vidi kao 23. izbor, a i taj “pick” imaju Celticsi. Identičnu prognozu daje i Vertical. Tako bi se putovi dvojice mladih hrvatskih košarkaša, rođenih na suprotnim stranama 1997. godine (Žižić u siječnju, Bender u studenom) mogli ponovno sastati. Obojica su karijeru počeli u Splitu, nastavili u Kaštelima, a onda su se razišli. Bender je otišao u Maccabi, a Žižić u Cibonu.

- Obojica su budućnost hrvatske košarke. Antu sam gledao više, jako mi se sviđaju njegove radne navike. Ako tako nastavi, razvit će se u pravog igrača - rekao je Dino Rađa, predsjednik Stručnog savjeta HKS-a, koji je četiri godine igrao za Celticse.

- Bender ima dobar šut, fali mu snage, ali ima velik potencijal i treba raditi. Velik je put od talenta do uspjeha - kaže Rađa, koji je u vrlo dobrim odnosima s generalnim menadžerom Celticsa Dannyjem Aingeom.

Međutim, nije želio otkriti je li ga tko iz kluba zvao da ga pita za mišljenje o ovom dvojcu.

- Ne bih o tome - rekao je Rađa i tako neizravno potvrdio da je kontakta zaista bilo.

- Sve se svodi na red, rad i disciplinu. U Americi su ti sva vrata otvorena ako si dobar. Ako nisi, prožvaču te i ispljunu - kaže jedan od četvorice hrvatskih centara koji su igrali za Boston, uz Stojka Vrankovića, Žana Tabaka i Brunu Šundova.

Bendera kombinacija visine od 215 cm, šuta za tricu i sposobnosti čuvanja vanjskih igrača Amerikancima čine vrlo atraktivnim, pogotovo nakon uspješne prve sezone Latvijca Porzingisa, koji je isti tip igrača. Žižić je puno bliži standardnoj definiciji centra, a NBA klub koji ga odabere, bili to Celticsi ili netko drugi, lako bi ga mogao ostaviti još koju godinu na kaljenju u Europi.

Dva mjesta ispred Hezonje?

Izaberu li ga zaista kao trećeg, Bender će biti najbolji Hrvat u povijesti drafta. Hezonju su lani izabrali kao 5., Šarića godinu ranije kao 12.

DraftExpress

1. Brandon Ingram (Duke)
2. Ben Simmons (LSU)
3. Dragan Bender (Maccabi)
4. Kris Dunn (Providence)
5. Jaylen Brown (California)
20. Ivica Zubac (Mega Leks)
23. Ante Žižić (Cibona)

Vertical

1. Brandon Ingram (Duke)
2. Ben Simmons (LSU)
3. Dragan Bender (Maccabi)
4. Jaylen Brown (California)
5. Kris Dunn (Providence)
23. Ante Žižić (Cibona)
25. Ivica Zubac (Mega Leks)

Idi na 24sata

Komentari 10

  • vlada198111 17.05.2016.

    darko milicic drugi pik na draftu u godini najaceg drafta mozda i u istoriji nba karijera nula unistila ga slava,nikola jokic 41 na draftu ove godine u ruki godini 3 ruki igrac lige sa ogromnim potencijalom da jos napreduje tako da mesto na draftu mnogo i ne znaci

  • andelo123 14.05.2016.

    Sve čestitke benderu iz Čapljine odakle sam i igrač potjece

  • Paul_George_13 14.05.2016.

    Buddy Hield je prestigao Bendera na 3. mjestu, prema Draft Expressu , ali top 5 bi mu svakako bio odlican.. Nadam se da Philadelphia ne bude medju prva 2, jer bi izabrali Simmonsa ili Ingrama, sto bi smanjilo minutazu Saricu slijedece sezone

Komentiraj...
Vidi sve komentare