To je to što me zanima!

Bengalsi velikim preokretom izborili Super Bowl s Ramsima

Los Angeles je posljednji put igrao u finalu 2019. godine, kada je poražen od New England Patriotsa. Cincinnati Bengalsi još nemaju naslov, a zadnji put su igrali u Super Bowlu prije 33 godine
Vidi originalni članak

Los Angeles Ramsi i Cincinnati Bengalsi igrat će na Super Bowlu, tradicionalnom finalu NFL-a, za 14 dana. 

Momčad iz Cincinnatija iznenađujuće je u nedjelju u finalu Američke konferencije nakon produžetaka pobijedila Kansas City Chiefse 27-24 i spriječila favorizirani Kansas da treći puta nastupi u finalu. Los Angeles je u finalu Nacionalne konferencije pobijedio San Francisco 49erse sa 20-17.

Los Angeles je u utakmici gubio 7-17. U vodstvo su Ramsi došli tek nešto manje od dvije minute prije kraja. Najprije je Cooper Kupp postigao polaganje, svoje drugo na utakmici, a potom je Matt Gay s dva field gola donio pobjedu Ramsima. 

Kansas je svoja prva tri napada završio polaganjima i vodili su 21-3 u drugoj četvrtini, međutim, ispustili su pobjedu. Bengalsi su se sjajnom igrom u drugom poluvremenu vratili u utakmicu i preokrenuli rezultat na 24-21. Zahvaljujući golu iz terena Harrisona Butkera, Chiefs su izborili produžetak. No, suparnici su presjekli loptu Patricku Mahomesu, a Evan McPherson postigao je odlučujuće poene field golom s 31 jarda za iznenađenje i nastup u finalu 13. veljače.

Los Angeles je posljednji put igrao u finalu 2019. godine, kada su poraženi od New England Patriotsa. Ramsi su svoj jedini naslov osvojili 2000. godine kada su sa 23-16 svladali Tennessee Titanse. Cincinnati Bengalsi još nemaju naslov, a zadnji put su igrali u Super Bowlu prije 33 godine, a kao i 1982. izgubili su od San Francisca.

Slično prošlogodišnjim Tampa Bay Buccaneersima, Los Angeles će imati priliku osvojiti Super Bowl na domaćem stadionu za 14 dana.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Obi-Wan Kenobi 31.01.2022.

    Drago mi je zbog Bengalsa jer Chiefse ne volim. Da je igrač 49ersa uzeo interception utakmica bi bila gotova, ovako Stafford i Kupp duo do pobjede. Ramsi favouriti u Super Bowlu, ali mislim da nas očekuje super utakmica. Playoff ove godine je fantastičan, stvarno je bilo jako dobrih utakmica.

  • alm 31.01.2022.

    Ramsima se sve otvorilo. Za njih su 49ersi bili finale jer match-up s Bengalsima ne može biti idealniji. OL Bengalsa možda i najgora ikad koja je nastupila u Super Bowlu, a pritisak kojeg Ramsi generiraju sa svojom DL je prejak i za neke bolje momčadi. Jedino gdje Bengalsi imaju nade je quaterback. Više bih vjerovao Burrowu nego Staffordu u crunch-timeu. Čisto takav osjećaj imam. Sve u svemu Ramsi osjetni favoriti.

  • daleko najjaci 31.01.2022.

    Uvijek mi je drago kad se neki "autsajderi" nadju u tom finalu,netko tko dugo to nije igrao,osvojio. Drago mi je zbog tih Bengalsa,mada nemam pojma tko tu igra,nisam ih nikad gledao 😄 Al to su lijepe sportske price. Taj Kansas i njihov razvikani Mahomes,napuhavali ih kao glavne favorite,drago mi je da su ih ovi srusili. A za ove Ramse,neki pisu da ih ne vole ni u vlastitom gradu,da nisu bas omiljena ekipa,a eto i oni u finalu,opet kao favoriti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare