To je to što me zanima!

Benko slobodan igrač: U Kini nisam dobio plaću tri mjeseca

ČEKA ODLUKU FIFE Nemam više nikakvih obveza prema Dalian Aerbinu. Prema propisima Fife, ako igrač ne dobije plaću 90 dana, slobodan je, kaže Leon Benko...
Vidi originalni članak

Leon Benko (30) u veljači ove godine spakirao je stvari i krenuo prema Kini. Potpisao je ugovor s Dalian Aerbinom. Benko je briljirao u Rijeci, bio je najbolji strijelac HNL-a, dobio je poziv u reprezentaciju... 

Izabrao je Kinu kako bi osigurao egzistenciju. Trebao je zarađivati 700.000 eura po sezoni. No već nakon šest mjeseci Benko je napustio Kinu. Prevarili su ga.

- Nemam više nikakvih obveza prema Dalian Aerbinu. Prema propisima Fife, ako igrač ne dobije plaću 90 dana, slobodan je - rekao je Leon Benko, prenosi kineska novinska agencija Xinhua.

Od šest mjeseci, Benku su platili samo tri. Kako nije dobio plaću, vratio se u Hrvatsku i samostalno trenira. 

- Ne vraćam se u Kinu. Čekam odluku Fife. Krajem rujna očekujem da će odlučiti o mom slučaju, a onda ću moći govoriti o detaljima i svemu što sam prošao - dodao je.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Glasaj za HSP1861 14.11.2014.

    Uništio je sebi život.

  • MojVeseljko_1 20.08.2014.

    maminjo??

  • KTBFFH ZG 20.08.2014.

    Nisu mi jasni ti nogometasi koji odlaze u Kinu da bi nesto ''zaradili'', a svaki puta citas da ovi ne isplacuju kako spada. No oni uporno odlaze tamo. Logika? Nema!

Komentiraj...
Vidi sve komentare