To je to što me zanima!

Bergerud: Znao sam kako Zlaja puca; Babić: Moja je bila odluka

Nije Zlaja tražio da izvede sedmerac, ja sam odlučio. Nismo mogli napraviti zamjenu, bila je samo dvojba Štrlek ili Zlaja. Bilo je logično da Zlaja puca, rekao je Željko Babić
Vidi originalni članak

Ma to je bilo bolesno, čisti instinkt, rekao je Torbjørn Sittrup Bergerud (22), norveški golman koji je čudesnom obranom Horvatova sedmerca u posljednjoj minuti polufinala otškrinuo Norvežanima vrata prve medalje s velikih natjecanja.

Željko Musa izborio je sedmerac u posljednjoj sekundi utakmice. Izvođenja se prihvatio Horvat koji je do tog trenutka imao pet golova iz šest pokušaja. Na žalost, oba puta promašio je sedmeac.

- Čim je uzeo loptu, odlučio sam u koju ću stranu krenuti. Gledao sam snimke njegovih sedmeraca, voli pucati pokraj moje lijeve noge. Išao sam na to i bilo je čudesno - poručio je Bergerud koji nam je obranio 16 udaraca.

- Francuzi? Bit će jako teško, ali i posebno igrati u finalu pred punom dvoranom. Ne mogu riječima opisati koliko je sjajno biti u finalu - zaključio je norveški junak.

Izbornik "kauboja" Željko Babić objasnio je na konferenciji za novinare nakon utakmice kako nije imao puno opcija oko izvođača ključnog sedmerca.

- Nije Zlaja tražio da izvede sedmerac, ja sam odlučio. Nismo mogli napraviti zamjenu, bila je samo dvojba Štrlek ili Zlaja. Zlatko je imao jedan gol i jedan promašaj, bio je u dobrom ritmu, Manuel je imao dva promašaja i bilo je logično da Zlaja puca. Nema to veze, to su normalne stvari u sportu, ovo je sastavni dio sporta - kazao je Babić.

Idi na 24sata

Komentari 123

  • 28.01.2017.

    Sad će Zlaju do kraja karijere prožimati nesigurnost i sjećanje na ovo kada krene pucati sedmerce :/

  • Cortenox 28.01.2017.

    Bravo Vikinzi, ajmoo po zlato. Igrate odlično. Apsolutno zasluženo ste prošli. Naši kak igraju ni medalju ne zaslužuju.

  • DambaTheBlackMamba 28.01.2017.

    Babiću, kakvu logiku mora imati tvoj mozak ako forsiraš igraća kojeg je strani golman pročitao da izvede sedmerac za finale ??? Mogli ste osvojiti barem srebro, sada se budete vratili bez ičega. Hvala Babiću ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare