To je to što me zanima!

Bianchijeva obitelj zbog smrti tuži Formulu, Marussiju i FIA-u

Kao obitelj imamo mnogo pitanja na koje nismo dobili odgovore i osjećamo da bi nesreća i njegova smrt mogli biti izbjegnuti da nisu učinjene greške, stoji u priopćenju Bainchijeve obitelji
Vidi originalni članak

Obitelj pokojnog vozača Formule Julesa Bianchija, koji je preminuo 2015. godine od posljedica nesreće na VN Japana 2014., odlučila je tužiti Formula 1 Group, njegovu momčad Marussiju sada Manor Racing i Međunarodnu automobilsku federaciju (FIA).

- Tražimo pravdu za Julesa i želimo utvrditi istinu o odluci koja je dovela do nesreće u kojoj je stradao naš sin na VN Japana 2014 - stoji u priopćenju obitelji. 

- Kao obitelj imamo mnogo pitanja na koje nismo dobili odgovore i osjećamo da bi nesreća i njegova smrt mogli biti izbjegnuti da nisu učinjene greške. 

Bianchi (25) je preminuo u bolnici u Nici u srpnju prošle godine nakon što je podlijegao ozbiljnim ozljedama glave koje je zadobio kada se zabio sa svojim bolidom u bager na stazi Suzuka u listopadu 2014. On je bio prvi vozač Formule 1 koji je podlijegao ozljedama zadobivenim u utrci nakon 1994. i smrti trostrukog svjetskog prvaka Brazilca Ayrtona Senne. Snimku nesreće iz Suzuke možete pogledati na 1:02.

Odvjetnik obitelji tvrdi da su "pogreške učinjene u organizaciji utrke koja je održana u opasnim uvjetima u sezoni tajfuna u Japanu" te smatra da su djela jednog ili više sudionika utrke možda dovele do nesreće.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • jedini1950 27.05.2016.

    Ne gledam F1 i nzn uopce sta se sve nalazi na stazi,oko nje,ali sta radi bager tu?

  • eroHercegovac 26.05.2016.

    Ocito su raspockali sve sto je zaradio, pa sad planiraju jos koju pinku izvuc. Svakako da je mozda se nesreca mogla izbjeci, ali sad pricat o tajfunima, kisi, i cemu sve ne, brate dragi pricamo o F1, nitko ga nije puskom natjerao da je vozi, moga je na balet pa bi i danas bio ziv. Pocivao u miru.

  • sportskimagazin 26.05.2016.

    I treba ih tužit

Komentiraj...
Vidi sve komentare