To je to što me zanima!

Bila je prva WTA guza, a sada se umirovila i šokirala je sve...

Jako sam dugo razmišljala o kraju karijere, nije se to dogodilo odjednom. U Miamiju sam u ožujku znala da bi to možda mogao biti moj posljednji meč, rekla je slovačka tenisačica Dominika Cibulkova...
Vidi originalni članak

Bila je jedna od najtalentiranijih tenisačica. U karijeri je osvojila osam titula, bila je u finalu Australian Opena i četvrta na svijetu, ali je u 30. godini odlučila da je kraj. Zgodna slovačka tenisačica Dominika Cibulkova otišla je u tenisku mirovinu i tako u velikoj tuzi ostavila brojne teniske fanove koji su je pratili tijekom njezine karijere. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Godinama nas je uveseljavala sa svojim predstavama na teniskim terenima, ali i s provokativnim izdanjima na društvenim mrežama gdje je znala jako puno toga pokazati i namamiti svojim fanovima osmijeh na lice. Prekinuti karijeru u 30. godini život je, rekli bi svi, dosta čudno i apstraktno. No, želja za tenisom je kod nje splasnula, a to dokazuje i WTA ljestvica na kojoj se pala na 315. poziciju.

- Jako sam dugo razmišljala o kraju karijere, nije se to dogodilo odjednom. U Miamiju sam u ožujku znala da bi to možda mogao biti moj posljednji meč. Nakon toga sam razgovarala s mojim trenerom koji me je podsjetio: 'Obećala si da ćeš igrati Fed Cup i tako se možeš oprostiti od navijača u Slovačkoj i tek tada ćeš vidjeti kako ćeš se osjećati'. Htjela sam objaviti mirovinu odmah poslije Roland Garrosa gdje sam odigrala posljednji meč, ali htjela sam uživati u ljetu, posvetiti se sebi i onda vidjeti kako će sve ispasti - rekla je Slovakinja za službenu stranicu WTA.

Cibulkova je u karijeri osvojila osam titula, došla je do finala Australian opena 2014. godine kada je izgubila od Li Na, a bila je i u polufinalu Roland Garrosa. Najbolji tenis karijere igrala je između 2016. i 2017. kada je bila i 4. na svijetu, no od tada je krenuo njezin strmoglavi pad. Sve manje je postala zainteresirana za tenis, a sve više za Instagram i golišave fotografije. Naravno, nismo imali ništa protiv toga.

- U posljednjim mjesecima karijere sam počela dobivati osjećaj da je teniski život jako težak, a svim tim putovanjima i treninzima, davati svaki dan sto posto od sebe. Sve više sam se zasitila toga. Na kraju svega sam se osjećala da sam dala sve od sebe i da sam postigla stvari za koje nisam nikada ni pomislila da ću postići - rekla je Dominika koja će uspomene iz svoje karijere staviti na papir te objaviti u knjizi Tenis je moj život.

Nema više treninga, putovanja, to je sada sve iza seksi tenisačice, no što dalje?

- Što god radim, radim 100 posto. Kada sam još igrala, nikada nisam razmišljala o tome što ću raditi kada se umirovim. Prošle godine sam investirala u tenisku akademiju te sam išla tamo i pomagala djeci. Ja sam i dalje u tenisu, to je nešto što znam da mogu raditi cijeli život. 

Osnovala je tenisku akademiju 'Tenis4life Dominika Cibulkova' u Bratislavi, a uz to još sudjeluje i na brojnim humanitarnim organizacijama. Dominika je uvijek bila svestrana, a to smo i voljeli kod nje. 

Bila je jedna od najzgodnijih tenisačica koju smo imali prilike gledati na teniskim terenima, a imala je sjajnu defenzivnu igru kojom je izluđivala i najbolje svjetske tenisačice. A obožavatelje je nečime drugim izluđivala, a to je objavama na Instagramu kojih, nadamo se, će sada biti još više jer će Dominika imati puno više vremena. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • 13.11.2019.

    Ja nisam šokiran, kaj ćemo sad?

  • 13.11.2019.

    Niska rit. Patke joj mogu zobati iz nje. Usput debela cura puna strija i celuluta. U 50' g.života tko bude s njom morat će udariti dobar šalung, da se krevet ne rastepe.

  • meteor1234 12.11.2019.

    Za mene su dvije Ane bile pojam od ljepote i zgode kod tenisačica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare