To je to što me zanima!

Bišćan je za McInnesa profesor nogometa! Belgijci? Premostivi

Igor Bišćan se za 2015. revanširao tako što je u dvije utakmice pomeo dva travnjaka s Aberdeenom. Za to vrijeme njegov asistent Renato Pilipović u Belgiji je snimao Gent... Premostivu prepreku
Vidi originalni članak

Najveće veselje za 15.246 gledatelja na Pittodrieju bio je - žuti karton Lončaru u 72. minuti.

Tad se stadionom prolomio najveći aplauz i to je još jedna od ilustracija 'nogometne kastracije' kojom je Rijeka bez petorice nositelja igre riješila fizički moćni, ali nogoloptački slabašni Aberdeen.

ABERDEEN - RIJEKA 0-2 Rijeka s dvije kontre uništila Škote, Gent za skupinu EL-a!

Tata nogometa

Na Rujevici je Aberdeen izgledao limitirano, a Derek McInnes je bio ljut na suca jer mu je penal za Rijeku "pokosio inače dobru momčad koja je do tada kontrolirala situaciju".

U Aberdeenu su toj 'kontroli situacije' njegovi igrači dodali 'mesarsku notu', a Rijeka i bez penala lako riješila Škote koji su djelovali kao da im treba još puno posla da bi - postali mediokritetni.

I nije u pitanju ni nepoštivanje Crvenih, ni podcjenjivanje riječkog europskog trijumfa nego konstatiranje činjenica očitih i usputnom promatraču.

Ako uzmemo u obzir ono što je pokazao u dva ogleda s Rijekom, Aberdeen u Prvoj HNL ne bi mogao do europske pozicije. A Bišćan je za McInnesa - tata nogometa.

Igor Bišćan se za 2015. revanširao tako što je u dvije utakmice pomeo dva travnjaka s Aberdeenom. Za to vrijeme njegov asistent Renato Pilipović u Belgiji je snimao Gent i  koji će biti nemjerljivo teža prepreka do EL skupina, ali... Definitivno premostiva.

Šef Rijekine struke je klasični natjecateljski trener. Gentu svaka čast, al' novih tri milijuna eura sve su bliže - riječkoj blagajni!

BITKA ZA SKUPINE EUROPSKE LIGE Obrana Genta vrijedi kao skoro cijela Rijeka! Franko je na ledu

Srećko, kapa do poda

U 10. minuti Lončar je na Pittodrieju golom za 0-1 plasirao Rijeku u play-off Europske lige, u 20' Ojo skoro polomio Capana pod radnim naslovom 'Frustracija i agresija' pa popio crveni karton, a u 32' Čolak drugim riječkim pogotkom dodatno ilustrirao totalnu nogometnu dominaciju Hrvata nad Škotima.

Srečko Juričiću još jednom kapa do poda za procjenu. Doveo je trenera koji je s Rijekom osvojio Kup, a sad ju vodi prema skupini Europske lige sa dvije pobjede u 3. pretkolu bez najboljeg igrača (Gorgona), jedinog lijevog braniča (Mamića), najboljeg strijelca (Puljića), dirigenta igre (Pavičića) i polivalentnog iskusnika kalibra Ivana Tomečaka.

Damir Mišković bio je nervozan prije utakmice, ali žustrini Pittodrieja brzo je 'prekinut dovod kisika' golovima Lončara i Čolaka i austrijski beskompromisnim suđenjem Haralda Lechnera.

A uostalom... Aberdeen u 3. pretkolima Europske lige ima okrugli učinak od - 0%. Ovo im je šesti put u isto toliko pokušaja da ispadaju na dvokorak od play-offa (Sigma Olomouc, Real Sociedad, Kairat Almaty, Maribor, Apolon Limassol, Rijeka).

Rijeka je pak u sedam trećih na pretkola prošla četiri puta. Ispadalo se od Metalista, Basaksehira i prošlog ljeta od Sarpsborga, a prolazilo Žilinu, Vikingur, Salzburg i večeras Aberdeen.

Kvrža rekorder

Zoran Kvržić je u 36. europskoj utakmici za Bijele zabilježio dvije asistencije i još bi se 'pod stare dane' mogao prodati premda mu samo jedan gol nedostaje da sustigne najboljeg klupskog strijelca u povijesti što se Europe tiče. Kvrža ima 7, a Andrej Kramarić 8 euro-pogodaka za Bijele.

A Rijeka je pobjedom u Škotskoj došla do 23. pobjede u Europi pa sada ima skor 23-17-23 i gol-razliku 90:79. Klupski proračun se smanjuje, ali Rijeka drži razinu.

Čestitke, 100% zaslužene, igračima, Bišćanovom stožeru, Juričiću, Manceu i Upravi... Za dva tjedna: Gent na Rujevici!

Idi na 24sata

Komentari 45

  • hallman 16.08.2019.

    Kako je lijepo navijati za sve hrvatske klubove u Europi, i kako je lijepo čitati ove komentare potpore od navijača drugih klubova. Volio bih da i hajdukovci shvate da nitko nije otok, i da se pridruže navijanju za sve hrvatske klubove. To pišem zaista iz želje, a ne iz cinizma ili ismijavanja Hajduka.

  • klokan_jack 16.08.2019.

    Igrali koliko jim trebalo! Bravo Biščan! Sad lupit belgijance pa da imamo ljepo 2 predstavnika u grupama..

  • Simulacija_stimulacija 16.08.2019.

    Dobra i kontrolirana igra. S Gentom će biti teže, ali optimist sam. Ajmo 2 kluba u skupine ( Lp i El ).

Komentiraj...
Vidi sve komentare