To je to što me zanima!

Bišćan je žrtva obračuna dijela navijača Rijeke s Miškovićem

Bišćan se zasitio riječke autodestrukcije kojoj ničime nije pridonio i otišao je u suzama, ali... Kako on ni na koji način nije bio Rijekin problem, Rijeci ostaju sve njene tegobe. Otužno besmislene i totalno bespotrebne
Vidi originalni članak

Igoru Bišćanu puknuo je film i u suzama je otišao iz Rijeke. Emocija vidljiva na press-konferenciji na Drosini, u svlačionici pulskog stadiona pretočila se u oproštaj s momčadi na kojem suze nisu mogli zadržati ni trener, ni igrači.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nema nikakve dodatne igre iz kulisa, neke misteriozne pozadine i(li) neispričane priče kada je u pitanju odlazak vjerojatno najnadarenijeg mladog hrvatskog trenera. Igor je, na svoj način, sve rekao u nepune tri nedjeljne minute u Istri.

Izostanak podrške inače najglasnijeg dijela navijača garniranim uvredama na račun člana njegovog stožera i medijski napisi protiv klupskog vodstva pa na kraju i protiv njega samoga, a bez korijena u realnosti, nakalemili su se na ranije najavljeno smanjenje budžeta. Ambicije visoke, a okolnosti sve nenormalnije i nepoštenije. To je to.

ROŽMAN DOLAZI U RIJEKU Rušio je Freiburg, osvojio kup Slovenije i Kekov je ljubimac...

'Netko je morao presjeći'

Šlag na 'tortu' bio je napis o tome kako su on i momčad jedno drugome okrenuli leđa i: čovjeku je dop....lo baviti se riječkom autodestrukcijom koju ničime nije izazvao. Jednostavno više nije hito biti usred obračuna dijela navijača i medija sa predsjednikom kluba čiju momčad vodi.

Zasitio se svih bespotrebno nenormalnih okolnosti u kojima je svoj posao radio najbolje što je mogao i pritom napravio rezultat iznad očekivanja. Na kraju, kako je sam rekao, 'ništa što smo moj stožer, moji igrači i ja radili nije bilo dovoljno da se situacija promijeni i... netko je morao presjeći'.

Presjekao je on sam. Gurao je koliko je mogao i gurao je jako dobro, ali prošlog četvrtka jednostavno je prevagnula istina da mu sve to - ne treba. Svoju je odluku priopćio klubu, pripremio svoju zadnju utakmicu na Rijekinoj klupi, pobijedio i otišao.

Od nedjelje u 21 i 30 dio navijača i medija svoje besmislene i po klub štetne borbe protiv Damira Miškovića mora voditi bez možda i najperspektivnijeg domaćeg stručnjaka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Momčad ga je slijedila

Teza o navodnom 'okretanju leđa igrača Bišćanu' dobila je svoju neupitnu negaciju u pobjedi u Puli. Igrači koji 'buše' trenera ne igraju onako kako su Bijeli igrali na Drosini. Igrači koji buše trenera ne plaču na rastanku s tim istim trenerom.

Momčad je Bišćana slijedila pa je Bišćanu upravo ta medijska teza o gubitku kontrole nad svlačionicom bila kap koja je prelila čašu u koju dio navijača i medija ulijeva gorčinu ne razmišljajući niti u jednome trenutku o dobrobiti kluba.

Igor Bišćan osvojio je Kup i drugo mjesto, u 43 utakmice na Rijekinoj klupi zabilježio 26 pobjeda, 8 remija i 9 poraza. Bišćan je stručno i ljudski na Rujevici ostavio 99% pozitive.

BIŠĆANOVA BORBA Otišao je kao gospodin i poslao poruku Armadi. HNS je odbio?!

Minus je definitivno previše ozljeda koje su igrače pogađale u njegovom mandatu, ali Bišćan nije otišao zato što nije radio dovoljno dobro. Otišao je jer je on, kao Zagrepčanin, i srcem radio za Rijeku, a njega ili članove njegovog stožera se koristilo kao pijune u lokalnim, riječkim obračunima.

Zapravo je čudo da je i izdržao ovoliko koliko je izdržao. A neslužbeno: neće preuzeti U-21 selekciju. Jer zbog toga nije ni otišao s Kvarnera.

Bišćan se danas oprostio sa svima u klubu i otišao u Zagreb. Simon Rožman danas dolazi u Rijeku, a sutra će biti predstavljen javnosti i svatko kome je Rijeka na srcu mladom će slovenskome treneru zaželjeti svu sreću ovog svijeta i sve najveće moguće uspjehe na riječkoj klupi te mu pružiti najveću moguću podršku. Već u srijedu je nova utakmica, Kup u Bujama.

Bišćan otišao, problemi ostaju

Onima koji udaraju na Damira Miškovića dobrobit Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka sigurno nije važna. Jer svi, ali doslovno ama baš svi, mogu otići iz kluba i klub bi nekako nastavio funkcionirati, svi... Osim Damira Miškovića. To je, usred gorčine odlaska s Rujevice, rekao i najveći trener u klupskoj povijesti, Matjaž Kek.

Rijekin predsjednik nije bezgrešan, ali da se on sutra makne iz kluba Rijeka bi opet bila ono što je bila godinama prije njegovog odlaska: klub na rubu egzistencije, siromašan i sa manje-više sigurnim kursom prema Drugoj ligi! Pa je apsurd da ga, jače od Dinama i Hajduka, udaraju u njegovom gradu, gradu kojem je donio prvi nogometni naslov u povijesti.

To je istina koju znaju i oni koji idu protiv Miškovića: bez njega Rijeka bi bila dno Prve lige ili ispala u Drugu ligu, a sa njim je osvojila duplu krunu, još nekoliko trofeja i usidrila se u vrhu hrvatskog nogometa.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Miškoviću se spočitava smanjenje budžeta, a tko to osim njega može držati Rijeku u vrhu hrvatskog nogometa? Odgovor je kratak i jasan: nitko. Da se netko pojavi, sam predsjednik bi mu prvi pripremio svečani doček i prodao klub koji je iz teške neimaštine i na rubu ispadanja doveo do naslova prvaka, trofeja, europskih trijumfa i stabilnosti.

Igor Bišćan postao je usputna "žrtva" obračuna dijela navijača i medija s Miškovićem. Žrtva pod navodnicima jer on se u životu već dokazao i opet će se dokazati bez Rijeke.

Bišćan je otišao iz Rijeke, ali kako on ni na koji način nije bio Rijekin problem, Rijeci ostaju sve njene tegobe. Besmislene i bespotrebne.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • Antitrol 23.09.2019.

    Rijeka se očito vraća u prosječnost.

  • Mato Treger 23.09.2019.

    Koji su to navijači Rijeke koji su protiv Miškovića... Jesu to ovi što su uz Jovanovića i Stevanovića.... Ovi što im smeta što Rijeka ima u nazivu HNK (Hrvatski Nogometni Klub)...

  • Leo Archibald 23.09.2019.

    Armada saka samoprozvanih navijaca

Komentiraj...
Vidi sve komentare