Obavijesti

Sport

Komentari 62

Otišao je kao gospodin i poslao poruku Armadi. HNS je odbio?!

Otišao je kao gospodin i poslao poruku Armadi. HNS je odbio?!
1

Igor Bišćan od prvog dana u Rijeci nailazio je na žestoki otpor dijela navijača. Trpio je sve, pokušao staviti to sa strane, ali nije izdržao. Razlog za odlazak nije ni ponuda izborničke klupe U-21 reprezentacije

VIDEO

Njegov je prethodnik Matjaž Kek na klupi Rijeke bio više od pet i pol godina, a on se na Rujevici zadržao manje od 12 mjeseci. Igor Bišćan (41) više nije trener Rijeke.

Štoviše, odluku o ostavci donio je još prije nekoliko dana i priopćio je predsjedniku Damiru Miškoviću i vodećim ljudima u klubu, a sa stručnim stožerom oprostio se još i prije kraja utakmice na Aldo Drosini, gdje je Rijeka rutinski pobijedila Istru 1961 (3-0).

Pokretanje videa...

02:57

- To nisu bili najnormalniji uvjeti za rad, a mi smo se svejedno trudili, davali sve od sebe i ponašali se korektno - rekao je Bišćan na oproštajnom druženju s novinarima i dodao:

- Ništa nije bilo dovoljno. Ne možemo u takvoj situaciji normalno funkcionirati, stalno se vraćamo u negativu kad je rezultat imperativ da ispunimo visoke ambicije. Odlučio sam da netko mora presjeći.

Konji i babe

A da će doći do neočekivanih poteza na Rujevici moglo se nazrijeti još u četvrtak, na najavnoj konferenciji za novinare sazvanoj čak tri dana prije utakmice protiv Istre 1961. Bišćan se tad osvrnuo na izjavu svog igrača koji je želio ostati anoniman i poručio kako su kod njegova prethodnika Keka "trenirali kao babe, a igrali kao konji, a sad treniraju kao konji, a igraju kao babe".

- Zar vi mislite da bih ja bio ovdje da su igrači trčali kao konji, mislite da bih bio trener Rijeke? To su stvari iz sfere rekla-kazala. Nema logike da treniraš jako, a trčiš slabo. Nikad nisam čuo za to - govorio je tad Bišćan.

Čovjek koji je u svakoj od prošle tri sezone osvojio trofej (Druga HNL s Rudešom, dvostruka kruna s Olimpijom i Kup s Rijekom) prelomio je nakon silnih kritika navijačkoga puka na Kvarneru, bolje rečeno isključivo dijela Armade. Koje sasvim sigurno nije zaslužio usprkos nizu od pet utakmica bez pobjede i četiri remija.

Pa Rijeka je samo četiri boda iza vodećeg Hajduka, uz utakmicu manje, i taj poraz (od Gorice) jedini joj je u prvenstvu. Nitko nema manje poraza od društva s Rujevice.

'To nisu bili normalni uvjeti za rad. Netko je morao presjeći...'
'To nisu bili normalni uvjeti za rad. Netko je morao presjeći...'

Usprkos ekspresnoj isprici za neprimjerenu prolavu gola za Dinamo protiv Rijeke (koja se, usput budi rečeno, dogodila davne 1999.), osvajanju drugog mjesta u prvenstvu i trofeja Kupa, pa i solidnoj igri u Europi, gdje je malo nedostajalo da se plasiraju u skupine Europske lige, to mu nisu mogli zaboraviti. Trudio se Bišćan ostaviti to po strani, ne komentirati bojkot dijela navijača, ali na kraju je, uz silne ozljede i pojačanja koja nisu bila adekvatna klupskim ambicijama, ta kap ipak prelila čašu.

Reprezentacija? Ne, hvala

Jedna od kapi u toj čaši svakako je bila i opcija kako će Bišćan postati novi izbornik reprezentacije do 21 godine nakon smjene Nenada Gračana.

U HNS-u već dva tjedna očekuju razrješenje te situacije i imenovanje novog čovjeka koji mora do srijede Uefi poslati popis za prijateljsku utakmicu protiv Mađarske 11. listopada i kvalifikacije za Euro protiv San Marina četiri dana potom. Mišković je isprva spustio rampu ambicijama ljudi iz Hiltona da Bišćana dovedu na izborničku klupu. A Igor, čini se, nije zainteresiran za taj posao.

Ispostavi li se doista da je tako, jasno je kako je Bišćan želio otići kao gospodin i stvoriti si uvjete za preuzimanje kluba u kojoj će imati pozitivniju atmosferu. S kojom bi u Rijeci napravio još više od ovoga ionako respektabilnog mandata.

- Nasljedniku želim da mu bude stalo da Rijeke koliko je bilo stalo meni. Više od mene sigurno mu ne može biti - poentirao je Bišćan.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL '24 PITANJA' S AMEROM GOJAKOM:

Pokretanje videa...

02:58
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka