To je to što me zanima!

Bivši Dinamov Argentinac otkrio najveću slabost 'gaučosa': To bi trebali izbjegavati, tu nisu jaki

Jako sam dobro upoznao hrvatsku kulturu. Stoga me nimalo ne iznenađuje kamo su sada dogurali jer su mentalno iznimno čvrsti. Teško je nadigrati hrvatskog igrača. Imaju kulturu rada, požrtvovnosti, rekao je Argentinac
Vidi originalni članak

Bivši branič zagrebačkog Dinama, Argentinac Leandro Cufre (44) rekao je kako Argentina ne smije podcijeniti Hrvatsku u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva koje se igra u utorak (20:00) jer je riječ o kvalitetnoj i borbenoj reprezentaciji.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Argentina na ovom prvenstvu ima dobrih trenutaka i onih manje dobrih, kao uostalom i ostale ekipe, ali generalno gledano igra jako dobro. Uvijek nastoji biti protagonist bez obzira na protivnika. Ima jasnu ideju - izjavio je Cufre u razgovoru za ESPN Deportes.

UŽIVO OD 20 SATI Gdje gledati polufinale SP-a između Hrvatske i Argentine? SVE VAŽNE INFORMACIJE Sve što morate znati o utakmici Hrvatska - Argentina: U kojem gradu, dresu i mogući sastav

Argentina, finalist iz 2014., u četvrtfinalu je odigrala 2-2 s Nizozemskom pa prošla dalje boljim izvođenjem jedanaesteraca. Cufreu se nije svidjelo što je mijenjala zadnju liniju s tri igrača u liniju s pet, čime je potaknula protivnika da ubacuje lopte u njen kazneni prostor.

- Argentina nije jaka u tom segmentu igre pa bi to trebalo izbjegavati - izjavio je bek koji je 2006. bio s Argentinom na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Cufre, koji ima tri nastupa za tu južnoameričku reprezentaciju, kaže kako je gledao Hrvatsku koja preko jedanaesteraca pobijedila Brazil u četvrtfinalu.

- Da, naravno, gledao sam Hrvatsku. Igrao sam tri godine ondje pa su u reprezentaciji Hrvatske neki moji bivši suigrači iz zagrebačkog Dinama poput Lovrena, Modrića, Kovačića i Kramarića - objasnio je.

- Oni su još tada izgledali kao da mogu napraviti velike stvari. Kovačić je primjerice sa 16 godina debitirao u Ligi prvaka, pa se tada vidio njegov nevjerojatan talent. Lovren je sjajan branič, Kramariću ide jako dobro u Njemačkoj, tu je i Brozović - dodao je Cufre koji je od 2009. do 2012. igrao za Dinamo upisavši 71 nastup u modrom dresu.

- Jako sam dobro upoznao hrvatsku kulturu. Stoga me nimalo ne iznenađuje kamo su sada dogurali jer su mentalno iznimno čvrsti. Teško je nadigrati hrvatskog igrača. Imaju kulturu rada, požrtvovnosti. Nadišli su mnoge nedaće u svojoj zemlji, rat, pa su na toj socijalnoj razini izuzetno snažni. To se odražava u njihovim utakmicama. Gubili su tako protiv Brazila pa to nadoknadili četiri minute prije kraja. To je duša Hrvatske. Osim toga imaju i veliku pojedinačnu kvalitetu, pogledamo li ih jednog po jednog vidimo da igraju u velikim klubovima.

IGOR BUDAN 'Iznenadilo me što je Scaloni postao izbornik Argentine, a Livaja je u Atalanti bio živahan' ODGOVORIO NA KRITIKU Dalić 'spustio' novinaru: Igramo dosadan nogomet? Mi smo u polufinalu i važan je rezultat

Luka Modrić igra za europskog prvaka Real Madrid, Mateo Kovačić za Chelsea, Marcelo Brozović za milanski Inter, a Dejan Lovren za vodeću momčad ruskog prvenstva Zenit.

- Zbog toga ih se ne smije nimalo podcijeniti. To što su na posljednjem prvenstvu bili u finalu govori da se u tamošnjem nogometu rade dobre stvari - zaključio je Cufre

POGLEDAJTE VIDEO: 'ARGENTINA ĆE BITI PRVAK SVIJETA'

Idi na 24sata

Komentari 5

  • zagorac2 13.12.2022.

    fernandes11 : ja sam na toj kulturi rada i ozbiljnosti uspio u svijetu naprativ jako puno. iznenadio bi se da ti napisem kliko sam ekonomski bogat/jak i to bas sa tom kulturom rada i ozbiljnosti - pozdrav i zivjela Hrvatska drzava i narod bez razlike gdje se nalaze !

  • fernandes11 13.12.2022.

    hrvat i kultura rada ne ide nikako u istu recenicu...

  • King🇬🇧Meguajer 13.12.2022.

    Croatia dobar igra sa Orsic. ⚽ Amazing player na krilu. Good luck vatreni 🔥🇭🇷

Komentiraj...
Vidi sve komentare