To je to što me zanima!

Bivši europski prvak uskoro će biti u američkom vlasništvu...

Bivši europski prvak Nottingham Forest, koji se natječe u engleskoj Drugoj ligi, trebao bi dobiti novog vlasnika, Amerikanca Johna Jaya Mooresa (72), objavili su u petak britanski mediji
Vidi originalni članak

Američki konzorcij, kojeg predvodi Moores, ponudio je 50 milijuna funti za 80 posto dionica Kuvajćaninu Fawazu Al-Hasawiju, koji je vlasnik kluba od 2012. Pregovori su u završnoj fazi i uskoro bi trebao biti sklopljen ugovor o preuzimanju Nottingham Foresta.

Američki poduzetnik John Jay Moores, bivši vlasnik baseball momčadi San Diego Padres, početkom godine pokušao je kupiti Everton, ali je taj posao propao.  Unatoč tome, ostao je odlučan da postane vlasnik nekog engleskog kluba sa bogatom tradicijom, a Nottingham Forest to jest, iako već 16 sezona "nije vidio" Premier ligu. 

Naime, pod vodstvom legendarnog trenera Briana Clougha "šumari" su u sezoni 1976–77. ušli u Prvu ligu, potom sljedeće sezone postali prvaci Engleske, a zatim dva puta uzastopce bili prvaci Europe, 1979. i 1980. godine.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Armin van Buuren 14.10.2016.

    Baš volim te klubove koji bez nekih velikih financijskih ulaganja iz druge lige(ili čak i više) uđu u prvu i odmah sljedeću sezonu postanu prvaci,a eto oni su još otišli i korak dalje sa tim brzim osvajanjem i lige prvaka.Pa onda Kaiserlautern 1998. i pogotovo što se to dogodi u ligi petice.Pa onda veliko iznenađenje Verona dok su harali Maradona i Platini i dok su Talijani imali najjaču ligu,doduše nisu osvojili prvenstvo odmah,ali da je netko radio odličan posao(uprava,trener) to je sigurno,svi znamo za Leicester i ne treba puno pisati .Pa onda tu je još bilo hvale vrijednih primjera,koji nisu osvojili,ali ostvarili su veliki broj promocija u samo malo vremena poput Swansea,Gretna,zadnji koji je to napravio Bournemouth i drže se sasvim solidno i dalje u prvoj ligi.Ali mislim da će se ubuduće takve promocije najčešće događati uz velike pare koji ulože neki bogataši...i da zaboravio sam Lokomotivu :)

  • nikopolidis_71 14.10.2016.

    Nottingham, Leeds, Blackburn su klubovi koje bih volio ponovno vidjet u Premier ligi, uopce ne znam zasto al simpaticni su mi

  • Joker123 14.10.2016.

    To je velik klub i zasluzuju da se izvuku iz problema

Komentiraj...
Vidi sve komentare