To je to što me zanima!

Bivši Modrićev suigrač naslijedit će Ancelottija? 'Ima sposobnost i znanje. Nadam se da hoće...'

Sve u svoje vrijeme. Sad sam ovdje i sretan sam, a što će doći u budućnosti, vidjet ćemo, kazao je legendarni Španjolac
Vidi originalni članak

Talijanski trener Carlo Ancelotti odrađuje posljednju godinu ugovora s Real Madridom nakon čega preuzima brazilsku reprezentacija. Iako je tek rujan, Florentino Perez zasigurno već traži njegova nasljednika...

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedan od kandidata je i Xabi Alonso (41), bivši nogometaš Reala i suigrač Luke Modrića. Legendarni Španjolac je nakon igračkog umirovljenja trenirao mladu momčad Reala i B momčad Real Sociedada prije nego što je početkom listopada prošle godine preuzeo Bayer Leverkusen kao svoj prvi seniorski klub u trenerskoj karijeri.

Prošlu su sezonu "apotekari" završili na 6. mjestu u Bundesligi, u Europskoj ligi dogurali su do polufinala, dok su novu sezonu otvorili s četiri pobjede i jednim remijem (u gostima kod Bayerna), a slavili su i u 1. kolu Europske lige protiv Hackena 4-0. Momčad Xabija Alonsa izgleda ozbiljno, igra napadački, uz puno kombinatorike, i prosječno zabija 3,5 golova po utakmici. 

NOVA ULOGA ZA 'VATRENOG' 'Modrić nije ni zamislio da će biti zamjena. Nije računao da godine stignu baš svakoga...'

Jose Mourinho svojevremeno je govorio da će Xabi Alonso biti sjajan trener ako se odluči na taj posao, a Španjolca su trenirala još neka velika imena poput Rafaela Beniteza i Pepa Guardiole... Podloge, bez sumnje, ima!

- Bih li trenirao Real Madrid? Tek smo u rujnu, još je rano. Ostajem fokusiran. Dobro smo započeli sezone, želimo da svi igrači ostanu fokusirani. Zato ja prvi moram biti - kazao je Xabi Alonso.

- Sve u svoje vrijeme. Sad sam ovdje i sretan sam, a što će doći u budućnosti, vidjet ćemo.

Carlo Ancelotti će, podsjetimo, nakon 28 godina u klupskom nogometu prvi put postati izbornik neke reprezentacije. Kako kaže, nada se da će Xabi Alonso jednog dana postati trener Reala.

TREBA KOME PLAYMAKER? VIDEO Modrić izazvao Dončića pa pokazao i da mu košarka ide

- Bio sam mu trener. Ima veliko znanje i sposobnost. Želim njemu, Raulu ili Arbeloi da jednog dana budu treneri Reala jer ih volim jako puno i nadam se da će to ostvariti - kazao je nedavno 64-godišnji Talijan.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare