To je to što me zanima!

Bivši njemački reprezentativac: 'Jedan je trener karakterno apsolutna katastrofa. Kovač'

Tjedan dana nakon što je završio prijelazni rok me Kovač pozvao i rekao da ne doprinosim momčadi te da ne računa na mene. Prvo što sam pomislio nakon tih riječi bilo je 'koliko je lik asocijalan, kaže Kruse
Vidi originalni članak

Niko ima poseban način 'nabrijavanja' momčadi. Otpočetka želi svima dati do znanja da je on ultimativni vođa u svlačionici. U svim klubovima gdje je radio, prvo bi 'udario' na igrača kojeg je smatrao liderom momčadi. Na Wissama Ben Yeddera u Monacu, Alexa Maiera u Eintrachtu, Thomasa Müllera u Bayernu. To su sve bili vrhunski i samouvjereni nogometaši, započeo je u podcastu 'Flatterball' bivši njemački reprezentativac Max Kruse (35) o treneru Wolfsburga Niki Kovaču (52). 

NAŠALIO SE Češka legenda 'oprala' Majera: Igra zato što je Kovačev Hrvat

U spomenutom podcastu je prije nekoliko tjedana 'poderao' bivšeg izbornika Njemačke Joachima Löwa, a u idućoj epizodi se osvrnuo i na Kovača s kojim je surađivao u Wolfsburgu, ali je na zahtjev igrača klub s njim raskinuo ugovor.

- Imam samo jedan primjer trenera za kojeg mogu reći da je apsolutna katastrofa u karakternom smislu - Niko Kovač! Je li toliko sebičan? Nezadovoljan sobom ili toliko nesiguran u sebe? Slutio sam problem s Kovačem i na dan kada je potpisao ugovor s Wolfsburgom, kontaktirao sam svog agenta da razgovara sa sportskim direktorom i dobio odgovor da Niko računa na mene - otkrio je Kruse.

No, on se nikad nije 'pronašao' s bivšim hrvatskim izbornikom. U karijeri ima 14 nastupa i četiri gola u dresu Njemačke, a igrao je i za Werder, Borussiju Mönchengladbach, Freiburg, Union Berlin i spomenuti Wolfsburg u Bundesligi.

- Prema mojim standardima, dobro sam odradio pripreme i bio u natjecateljskoj formi, a tjedan dana nakon što je završio prijelazni rok me Kovač pozvao i rekao da ne doprinosim momčadi te da ne računa na mene. Prvo što sam pomislio nakon tih riječi bilo je 'koliko je lik asocijalan'.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • migaču 16.03.2024.

    Bosangeros . Neprilagodljiv s velikim utjecajem krnkanluka

  • BROKRO 16.03.2024.

    manje nocnih zivota kolega i kocke

  • Realno_gledano... 15.03.2024.

    Brazil... Eduardo....Nije puno lagao

Komentiraj...
Vidi sve komentare