To je to što me zanima!

Bjelica: Ponude nisu zadovoljile ni Olma! VAR? Vidjet ćemo...

Neće otići više od 1-2 stožerna igrača, koji su iznijeli teret jeseni, a pojačanja ovise o njima, bilo bi nekorektno da kao trener Dinama kukam da mi fale igrači na nekim pozicijama. A super je da nas dolaze educirati o VAR-u
Vidi originalni članak

Odmor je gotov. Tko je bio u Beču, Dubaiju, Omanu, Islandu..., bio je, sad idemo ispočetka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nenad Bjelica okupio je u 10 sati svoje igrače na početku priprema za drugi dio sezone. Dinamo je nažalost ispao iz Europe, pa ga nakon 33 utakmice u jesenskom dijelu sezone čeka svega 18 do 20 utakmica. Ktomu, "plavi" imaju 12 bodova viška u ligi...

Dinamo će pripreme ovaj put odraditi u Hrvatskoj, nakon tjedan dana u Zagrebu, ostatak će provesti u Rovinju. HNL se nastavlja već 1. veljače, kada "plavi" gostuju u Koprivnici.

HNL KLUBOVI AKTIVNI Gorica šopingira na Poljudu: Nakon Špikića, stigao i Kalik

- Ambicije su dupla kruna, na dobrom smo putu u prvenstvu, u Kupu u četvrtfinalu imamo teškog protivnika, ali sposobni smo da prođemo i isperemo gorak okus od lani kad smo izgubili finale. Želimo i promovirati mlade igrače, da igraju više - rekao je Bjelica.

Najviše se u siječnju priča o prijelaznom roku. Odlazi li Dani Olmo?

- Olmo ima ugovor još godinu i pol dana i nema ponuda koje bi zadovoljile klub, čak ni Danija. U petak se priključuje i računamo na njega. Ako je najbolje da ostane i produži ugovor, gradit ćemo na njemu igru na proljeće, ako ne ostane, neki će drugi dobiti prednost, klub odlučuje, ja se pripremam da će ostati, ali imamo dovoljno rezervi u Ivanušecu, Majeru, Gojaku, koji ga mogu zamijeniti.

Ostali?

- Priča se za puno igrača, već sam rekao da sam siguran da neće otići više od 1-2 stožerna igrača, koji su iznijeli teret jeseni. Tu mislim na Oršića, Petkovića, Olma, Ademija, Gojaka... Imamo rezervi i bez pojačanja možemo ih zamijeniti.

Pojačanja?

PUNE KASE Za HNL nema zime: Dani Olmo sam ruši 'zimski' rekord lige

- Sve ovisi o odlascima, bilo bi nekorektno da se kao trener Dinama žalim i govorim da ima neka pozicija na kojoj nam fali igrača. A imamo i 10-11 mladih igrača koji kreću s pripremama prve momčadi i želimo dati na značaju da pokažu može li se na ljeto računati na njih.

Pisalo se da Hajduk želi Gavranovića.

- Svaki dan izađe nešto, ne želim to komentirati.

Hoćete li smanjivati kadar?

- Već ga smanjujemo: Pinto ide na posudbu u Portugal, Lešković u Lokomotivu, možda još 2-3-4 odlaska tih igrača, koji su manje igrali, a ne mislim na mlade.

A najveća novost je uvođenje VAR-a. Bjelica je jasno rekao kako je protiv toga nakon loših iskustava s VAR-om dok je radio u Poljskoj, ali HNS-ov je potez pozdravio.

STIŽE PRVO POJAČANJE!? Dinamo riješio problem krila? Stiže 17-godišnji Argentinac...

- U četvrtak imamo edukaciju, dolazi nam čovjek objasniti u kojim se situacijama primjenjuje. To je pozitivno, jer u Poljskoj nitko nije ništa znao kad je VAR uveden. Pa ćemo vidjeti kako će ispasti.

U prvom radnom tjednu u novoj godini u kadru trenera Bjelice su vratari Dominik Livaković, Danijel Zagorac, Dinko Horkaš i Renato Josipović, braniči Kevin Theophile, Emir Dilaver, Petar Stojanović, Marin Leovac, Dino Perić, François Moubandje, Joško Gvardiol, Josip Šutalo i Kim Hyun Woo, vezisti Arijan Ademi, Dani Olmo, Lovro Majer, Amer Gojak, Luka Ivanušec, Nikola Moro, Izet Hajrović, Mario Šitum, Damian Kądzior, Iyayi Believber Atiemwen, Antonio Marin, Marko Đira, Bartol Franjić i Tomislav Krizmanić te napadači Bruno Petković, Mario Gavranović, Mislav Oršić, Komnen Andrić, Sandro Kulenović, Roko Baturina, Mario Ćuže i Robert Mišković.

Kasnije se priključuju Olmo, Stojanović i Andrić.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Duringthewar 07.01.2020.

    Bit će kmečanja kad dodje VAR posebno Neno Kmečo

  • jeremija12 07.01.2020.

    Pa cekaju da prode ugovor pa ce ga besplatno uzet

  • MODERN TALKING 07.01.2020.

    pa na kraju balade... tko je konkretno dao ponudu i koliku?

Komentiraj...
Vidi sve komentare