Sport

Komentari 43

Dinamo riješio problem krila? Stiže 17-godišnji Argentinac...

Dinamo riješio problem krila? Stiže 17-godišnji Argentinac...

Matias Godoy osvajao je Copa Americu do 15 i 17 godina, vezalo ga se uz Milan, Inter i Chelsea, a bio i nadomak Inter Miamija, kluba iz MLS-a čiji je predsjednik legendarni David Beckham

Argentinski mediji posljednjih dana 'gore', jedna od većih vijesti zimskog prijelaznog roka za njih je, kako kažu, odlazak 17-godišnjeg krilnog igrača Matiasa Godoya u - Dinamo! Matias Godoy ima tek 17 godina (rođen 10. siječnja 2002.), nastupa za drugoligaša Atletico Raffaelu za koju je u sedam nastupa zabio jedan gol. No, Godoy je nadolazeća zvijezda tamošnjeg nogometa, s reprezentacijom Argentine osvojio je Copa Americu do 15 (2017.) i 17 (2019.) godina...

Atletico Raffaela se posljednjih mjeseci nalazi u velikim financijskim problemima i nešto pod hitno treba prodati. Naravno, ozbiljan novac mogu zaraditi tek na 17-godišnjem 'wunderkindu' koji prema Transfermarktu već vrijedi dva milijuna eura. Proteklih mjeseci njegovo se ime vezalo uz odlaske u Chelsea, Inter ili Milan, a posljednjih dana vrlo je aktivna bila opcija iz MLS-a, točnije od Inter Miamija, kluba čiji je predsjednik David Beckham.

Argentinski mediji navode kako mladi Godoy ipak želi u Europu, ali ne u jedan od najvećih klubova svijeta, već kako odlazi u Hrvatsku. Matias Godoy je 2017. godine na Copa Americi do 15 godina (na kojoj je kao gost nastupila i Hrvatska) zabio četiri gola, od toga dvaput je poentirao u polufinalnom meču protiv Perua (4-1), a u listu strijelaca se upisao i u finalu zabivši Brazilu (3-2).

Ista generacija argentinskih dječaka osvojila je Copa Americu U-17 prošle godine, a Godoy je u taj uspjeh mladih 'gaučosa' ugradio tri gola. Tu je na putu do zlata dvaput zabijao Čileu (2-0), te opet jednom Brazilu (3-0). Mlada nada argentinskog nogometa igra na poziciji desnog krila, iako se solidno snalazi i kao polušpica ili centralni napadač. Argentinci navode kako bi Dinamo za njega trebao platiti milijun dolara, te kako će sve biti riješeno sljedećih dana.   

Najčitaniji članci