To je to što me zanima!

Bjelica: Šahtar? Strašna ekipa; Kadzior i Gavro od 1. minute?

Dinamo je protiv Talijana i protiv Manchester Cityja igrao u formacijama 3-5-2 i 5-3-2, a protiv Ukrajinaca će u utorak igrati u formaciji 4-1-4-1. Dakle, vraća se u formaciju koju najviše igra pod Bjeličinim vodstvom
Vidi originalni članak

Šahtar je strašna momčad. Pa ima 13 brazilskih igrača u rosteru i to dovoljno govori o njima, rekao nam je Nenad Bjelica, trener Dinama.

Njegova je momčad jučer ujutro odradila zadnji trening prije odlaska u Ukrajinu. U ponedjeljak ujutro “modri” lete za Harkiv, a dobra je vijest da su Ademi i Petković jučer trenirali.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bio im je to prvi trening nakon nekoliko dana terapija. Ademija manje boli, ali vidjet ćemo što će biti do utakmice - kaže Bjelica.

Posljednjih dana traje utrka s vremenom kad je ovaj dvojac u pitanju. Obojica su istegnuli gležanj, bili su u bolovima, išli su na terapije, ali sigurno idu na put u Ukrajinu. Bjelica tamo vodi 22 igrača, a nakon posljednjeg treninga će odlučiti tko će igrati. Ovog će puta doslovno čekati ponedjeljak navečer ili čak i utorak poslijepodne da igračima otkrije tko će igrati. O sastavu nije htio, ali je otkrio kako se Dinamo vraća u formaciju koju najviše igra pod njegovim vodstvom.

- U Harkivu ćemo igrati 4-1-4-1. Dakle, nećemo biti s trojicom ili petoricom u obrani kao u prva dva kola Lige prvaka. Vraćamo se na četiri u zadnjoj liniji - kaže Dinamov strateg.

U VELIKOJ FORMI Mislav Oršić briljira: Svakog 18. u mjesecu zabije hat-trick

O sastavu se može samo nagađati, ali jasno je kako su, ako Ademi i Petković počnu utakmicu, desetorica sigurna. Onda bi ostalo samo pitanje tko će na desno krilo.

Možda je toj poziciji u ovom trenutku najbliži Kadzior. Naravno, na desno krilo može i Dani Olmo, tad bi u vezni red ušao Amer Gojak. Veznjak BiH u sastav sigurno ulazi i u varijanti ako Arijan Ademi ne bude spreman. Tad bi Nikola Moro bio zadnji vezni.

Izet Hajrović je također varijanta za desnu stranu, ali Kadzior je u dobroj formi i sad je očito u maloj prednosti. Ako Petković ne bude spreman, onda će u vrh napada Gavranović, ali Brunin gležanj je posljednjih dana bio puno bolje i velike su šanse da on zaigra. Najupitniji je realno kapetan Ademi, on će ako bude igrao nastupiti bod blokadom u Harkivu.

PROBLEMI PRED ŠAHTAR Bolnica u Dinamu: Ademi igra s blokadom, a Livi s bandažom?!

Nenad Bjelica je posljednja dva dana sa svojim stožerom analizirao Ukrajince.

- U usporedbi s Atalantom, oni su možda čak i malo jača i bolja momčad u ovom trenutku, ali naravno da sam ja optimist. Uvijek sam optimist, pa i prije ovoga gostovanja. Idemo hrabro u Ukrajinu - kaže nam trener “modrih”.

Svjestan je snage Šahtara, ali dobro zna da njegov Dinamo može do dobrog rezultata u Harkivu. Pokazao je klasu protiv Atalante, može i protiv Šahtara.

Dva meča hrvatskog i ukrajinskog prvaka vjerojatno će odlučiti o tome tko će ići u osminu finala uz Manchester City. Atalanta bi u susretima s “građanima” potpuno mogla ispasti iz utrke i za trećim mjestom. Bjeličin je trenerski postulat da nikad njegova momčad ne igra na bod. Tako će sigurno biti i u Ukrajini. Eh, kad bi sutra uzeli tri boda, tad bi bili pred vratima raja.

 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • 22.10.2019.

    Tj nemoguće

  • 22.10.2019.

    Tesko do boda

  • 21.10.2019.

    Kak ste svi otpisali talijane a mogli bi oni citiyu maznut koji bod

Komentiraj...
Vidi sve komentare